Byggahus.se

Hjälp oss med vårat problemrum!

 1. P
  Medlem · 26 inlägg
  Vi har ett rum i vårat hus i Portugal som vi inte vet hur vi skall få till på ett bra sätt. Rummet är ett allrum med plats för TV-tittande och en arbetsplats med dator för musik och bild osv. Så här långt har vi bara gjort en första möblering men nu skall vi måla väggar och fixa till det! Rummet är ganska stort, 7x6,7. Ljusinsläpp från ena kortsidan med ett mindre fönster och en glasad dörr som vätter mot söder. Golvet är ett jättetråkigt klinkergolv som vi trots det kommer att behålla. Kanske kan man måla det eller i kanske bättre färga fogarna mörka. Problemet är att vi inte ser hur vi skall få rummet skönt och ombonat. Möblering idag är logisk och praktisk men det känns omysigt. En fundering har varit om man skulle skapa en rumsavdelning mellan sittgrupp och arbetsplats men vi är rädda att det kommer att kännas som bås. När det gäller färgval för väggarna så har vi lyckats bra i andra rum med ljusa färger med mycket grått i. Sannolikt vill vi hålla det här rummet i samma stil. Tapeter är inget bra i Portugals klimat. Alla råd tips runt färgval, möblering, kompletteringar osv uppskattas!
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_0365.jpeg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_0364.jpeg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_0363.jpeg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_0362.jpeg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_0361.jpeg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_0360.jpeg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_0359.jpeg
   
 2. P
  Medlem · 26 inlägg
  Ingen som känner sig manad ? :)
   
 3. G
  Medlem · 6 970 inlägg

  gaia

  Medlem
  avgränsa med soffan mellan dom två funktioner i rummet. flytta hyllan längre in mot fönster på soffans plats. det kanske hjälper?
   
  • Laddar…
 4. P
  Medlem · 26 inlägg
  Tack ... kanske ... Det är ju enkelt att testa .....:)
   
 5. Marlen Eskilsson
  Administrator · Skåne · 6 224 inlägg

  Marlen Eskilsson

  Administrator
  Ja, det behövs en rumsavdelare mellan soffhörnan och kontor/musikrum. Vi har också ett avlångt rum med matplats på ena sidan och en soffhörna med tv/bokhylla på andra sidan. Vi har byggt en öppen bokhylla med skåp nederst, så att det känns som två rum fastän det är öppet. Det ser ut som att er vita bokhylla lutar mot väggen? Om inte så kan ni ta den och ställa med ryggen mot skrivbordet, så att man inte ser det från soffan. Eller köp en ny bokylla eller annan rumsavdelar att dela avmed.

  Sedan lyfter ju gröna växter varje rum, liksom textilier. Vill ni ha det ännu mysigare så köper ni större mattor, mer tyg i gardinerna etc.
   
  • Laddar…
 6. C
  Medlem · Östergötland · 237 inlägg

  Christoffer L

  Medlem
  Sätt en öppen hylla ut från väggen där keyboarden står som en avdelare mellan jobb och tv .
   
  • Laddar…
 7. B
  Medlem · Stockholms län · 17 947 inlägg

  BirgitS

  Medlem
  En stor tavla eller några mindre på väggen ovanför soffan.
  Fler lampor.
   
  • Laddar…
 8. Ögonfröjd
  Medlem · Västragötaland · 294 inlägg

  Ögonfröjd

  Medlem
  Håller med någon avdelare, eventuellt soffan mellan avdelningarna. Fäst gardiner i taket som hänger vid sidan av fönstren ger en lyxig och ombonat intryck. Tv väggen känns naken hitta på något där. Samt mattan vid skrivbordet känns malplacerad.
   
 9. L
  Medlem · Västra Götaland · 200 inlägg

  LimpTheGimp

  Medlem
  Det ser ut att vara ganska hårda material. Ser inte vag väggarna är men om dom är sten dom med så är det ju ett "stenhårt" rum. Pun intended.
  Med det sagt är det kanske inte optimalt för musik då det blir mycket aktustik, så kanske skall man försöka göra två flugor på smällen och tänka ljud-isolerande/-dämpande när man pratar rumsavdelare och annat. Tjocka och tunga textiler är ju bra i allmänhet gällande ljud, kanske en stor tjockare matta i "avdelningen" för musik, tillsammans med någon hylla (tänker t.ex. klassikern expedit från ikea) där man gör "dörrar" av textil som kan dras undan och liknande.
   
 10. P
  Medlem · 26 inlägg
  Textilier kommer vi absolut att fylla på med när det blir dax. Gröna växter, nja ... jag älskar dom iofs men vi har en enorm trädgård att sköta så vi har sagt att vi inte har några växter inomhus. Den vita bokhyllan är en Bagge design och vi älskar den. Den är gjord utan bakstycke och med belysningslister som belyser väggen bakåt. Med en målad väg bakom blir det en fantastiskt fin sak. Så nej den måste stå mot en vägg .... Men du har rätt i ett vi skall skapa någon sorts rumsavdelning. :)
   
 11. P
  Medlem · 26 inlägg
  Det är nog rätt med en stor tavla! Och belysning ... javisst det är så himla viktigt, jag håller med till 100%. :)
   
 12. P
  Medlem · 26 inlägg
  Vi provade med soffan opå den ledden förut .. .Faktiskt faktisk en till motvänd då vi har två men ..... det blev inte bra ....Jag upplever att en baksida på en soffa blir en stor "block" för flödet i rummet. Därför tror jag med på en luftigare mer virtuell rumsdelare. Någon föreslog ett svart "spröjs som jag triggade på! :)
   
 13. Anna_H
  Husägare · Värmland · 10 551 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  Soffan rakt ut från väggen, de svarta byråarna bakom soffan som avställningsyta/avskiljare, TV om det går i hörnet bredvid fönstret.
   
 14. P
  Medlem · 26 inlägg
  Hmmm intressant ..... DET får jag ta mig en funderare på ... :)
   
 15. P
  Medlem · 26 inlägg
  Tack för din idé men ... vi har testat .... det blir en stor klump mitt i rummet ... det blir för mycket .... :)
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.