Byggahus.se

Hjälp - övertagande av kontrakt

 1. G
  Medlem · 18 inlägg

  Gurra

  Medlem
  Hej!
  Vi har dykt på ett problem som vi skulle vilja ha lite hjälp med. Har fått nys om ett par som ångrat sitt köp av hus. De har schaktat tomten och utmätt vart huset skall stå men ingenting mer. Hur fungerar det med ett övertagande av deras kontrakt? Som jag förstått är de låsta till att bygga klart huset och de vill att några skall överta deras kontrakt så att de inte tappar pengar eller får tvista. Säg att man t ex vill bygga ett annat hus eller om man vill bygga "deras"hus med ett annat byggföretag, går det att genomföra eller är man låst till deras kontrakt? Som jag förstått kan man inte bara överta tomten. Vi kan ingenting om detta idag.... :-/

  Någon som kan hjälpa oss med ett svar?
   
 2. G
  Medlem · 2 147 inlägg

  Re: Hjälp - övertagande av kontrakt

  Det måste inte nödvändigtvis kosta en massa pengar att bryta kontraktet med husleverantören. Det beror på hur långt man har kommit och sedan beror det på varför man vill bryta kontraktet. Ändrade familjeförhållanden kan till exempel gör att det är enklare att bryta kontraktet.

  Ett annat alternativ kan vara att bygga huset men sälja det så fort som möjligt när det är klart. Är det "rätt" läge på tomten kan man göra en rejäl vinst.

   
 3. F
  Medlem · 823 inlägg

  Re: Hjälp - övertagande av kontrakt

  I princip går det att lösa sig från ett avtal, antingen den till vilket avtalet skall överlåtas eller den ursprunglige avtalsparten.

  Den andre avtalsparten (husföretaget) vill naturligtvis ha ersättning för det som denne går miste om pga avtalsbrytandet. Det som det handlar om är ersättning för, dels de kostnader som parten haft, dels utebliven vinst som denne räknat med.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.