Hjälp med vår hall/övervåning!

6k läst  6 svar

 1. fresve
  Medlem Nivå 11
  Hej!
  Nu har jag hållt på att riva tapeter, måla tak, måla lite fönster, satt upp lite EasyCover och annat "kul" i några dagar, och har nu snart en bra grund att stå på när det är dags att få lite finish på det hela!

  Som synes på bilderna har jag börjat att måla om fönsterna till vita, och det kommer ske överallt, inklusive ytterdörr nere. Just fönsterna får vänta tills det blir målarväder ute, inte så smidigt att måla dem när det ligger runt 0 grader ute. Dörrarna blir nya vita. Trappen kommer oxå plockas ner och målas, blir väl vit den oxå, med något kul i stegen.

  Den väggen som är under Snedtaket kommer att vara TV-vägg, där skall det byggas någon slags möbel som täcker hela väggen, och som även kommer att gå ut med bokhyllor på de andra två väggarna. Tanken är att den skall vara vit, kanske i Beckers Metallicfärg?!

  Nu vill vi ha lite hjälp med vad vi skall ha på väggarna, tanken är att måla alltihopa. Våra funderingar är att måla de två största väggarna vita, och de andra gråa. De två största är den med dörren på nedervåningen och den långa väggen med två dörrar.
  Håller ni med om detta, eller har ni några ideer? Har oxå funderingar på ngn kul väggmålning/prydnad på den stora väggen i hallen så att väggen inte blir så naken. IKEA:s DaVinci, tygskynke, har hängt där ett tag, den kommer inte upp igen.

  Har ni några ideer på färg och oxå möbler? En rejäl TV-soffa skall det vara, plats för 6 personer behövs. Innan har vi haft en hörnsoffa med ena ryggen mot fönsterna, och den andra ut mot öppna spisen. Det blir nog INGEN divan, går ju inte sitta på dem med mycket folk. Inte heller djupa soffor, går ju inte sitta i dem heller! :) Vill vi ligga ner o titta på TV går vi ner till sängen.

  Nu skall jag spackla det sista innan jag ger mig på grundmålning!
   
 2. fresve
  Medlem Nivå 11
 3. fresve
  Medlem Nivå 11
  Jag har målat en omgång nu, och är inte alls nöjd. Har aldrig haft rena målade väggar innan, och nu tycker jag det är en fruktansvärd trist och steril vägg jag tittar på. Får nog kanske bli tapetsering iaf, blir smidigt med 5-metersväggar.. :p
   
 4. Hejduk..tig
  Medlem Nivå 9
 5. fresve
  Medlem Nivå 11
  Såhär blir/blev det.
  Saknas just nu:
  *Nya dörrar till alla rum och gardrober.
  *uppspikade sladdar under tv-bänken.
  *glas till trappräcket.
  *matta till trappen.
  *Städning
  *Säkert lite till

  Vi är toknöjda över att vi bytte till klarglas nere vid entredörren.
  Riktigt nöjda med tapeterna och hur de satte liv i den höga hallen, och fondväggen vid tv:n.
  Jag lyckades få till enkla lås som inte ser för hemska ut på mitt barskåp.
  Soffbordet är en skiva till ett skrivbord, och med egentillverkade ben. Benen/bordet är specialgjorda med tanke på Fotplats, ätamatframförtvvänlighet, utrymme och att passa ihop med benen på tv-bänken.. :) Det skall dit en skiva under så man kan lägga saker där. Den ser lite skum ut, men det är pga att jag inte ville kompromissa med egenskaperna ovan.
  Nu är det bara smågrejjer kvar.. :)
  Klar blir man väl aldrig förresten.. :p
   
  Redigerat 18 jun 2008 16:31
 6. fresve
  Medlem Nivå 11
 7. fresve
  Medlem Nivå 11

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: