Byggahus.se

Hjälp med val av golv till Fritidshus/stuga

 1. T
  Medlem · Nivå 9
  Hej
  har fått ett fritidshus som vi haft nu i nästan 1år.
  Det är byggt nångång mellan 88 - 90 och har dom senaste 8-10 åren bara stått helt ouppvärmt och avänds som ett förråd, det har slitit lite på golvet bla men det är inte största orsaken till att vi vill byta.

  Det finns sommarvatten och avlopp dit till ett litet pentry men vi måste flytta "köket" i stugan för att få det att fungera.
  det betyder bryta upp golvet för att flytta vatten och avlopp.

  Stugan står typ på torpargrund med isolering och golvspånskivor och sen en vanlig plastmatta.
  Mattan är knölig efter väggarna just vid golvlisterna kanske pga fukt eller rörelse men i övrigt är det inte speciellt fel förutom att det är fult och lite slitet.
  funderar på vad man ska välja för nytt golv.
  Vi har tittat på Vinyl klickgolv från byggmax eller Laminatgolv.
  Priset är ganska stor skillnad man kommer undan billigt med laminat men hur väl fungerar det i en byggnad som står kallt under vintern förutom när vi är dit och eldar.
  Eftersom en plastmatt klarat sig bra denna långa tid kanske det inte kommer vara några problem ?
  Att lägga en ny plastmatta känns inte som ett alternativ iaf.

  Edit: Glömde skriva att detta ligger i norra norrland så fuktigt klimat är det inte, dock väldigt kallt kan det vara.
   
  Redigerat 6 apr 2015 22:02
 2. L
  Medlem · Nivå 11
  Jag skulle satsa på ett naturmaterial för att det ska kännas varmare, typ trä helst eller linoliumplattor, vinyl och absolut sist hade jag valt laminat
   
 3. A
  Medlem · Nivå 19
  Isoleringen i golvet avgör temperaturen i hårda golvmaterial, inte golvets ytskiktet. Laminatgolv har en tunt ytskikt sedan något träbaserat material i stomme, merparten av trägolven har ett lackskikt som skydd på ytan.
  Däremot anger vissa leverantörer att vissa golvtyper inte ska läggas i kalla utrymmen eller kallställa, gäller oftast klickgolv.
   
 4. T
  Medlem · Nivå 9
  Har läst några trådar här på forumet att andra lagt klick laminat i dina stugor billiga varianter från rusta och Ikea och det har tydligen funkar bra.
  Vill helst inte lägga ut hur mycket som helst då rummet som ska läggas är 30m2 så kommer det kosta endel.
   
 5. A
  Medlem · Nivå 19
  Det fungerar i de flesta fall att lägga klickgolv även om du kallställer, men har man otur med luftfuktighet och kallställt vill leverantören gardera sig om skarvarna påverkas, min gissning.
  Har inte koll på hur golven reagerar om golvet är dåligt isolerat och kallt bjälklag efter en kall vårnatt där sedan solen värmer delar av golvet.
   
 6. C
  Medlem · Nivå 11