Byggahus.se

Hjälp med trädgårdsplanering Göteborg?

 1. E
  Medlem Nivå 1
  Hej!

  Vi håller på och bygger till/om vårt hus och behöver hjälp med planering av tomten. Stilen på huset blir modern funkis / minimalism. Det vi behöver hjälp med är att i stort planera tomten för att när huset är färdigt kunna shakta och lägga jordmassor på rätt ställen. Huset ligger väldigt öppet med utsikt och vi vill, utan att ta för mycket av utsikten, få någon slags rumskänsla i trädgården. Som det är nu känns det väldigt "naket " och utsatt. Vi önskar oss en någorlunda lättskött tomt som passar i stil med huset. Är det någon som känner till en landskapsarkitekt eller liknande som är bra på att få trädgården att harmoniera med husets arkitektur.

  Tacksam för tips!
   
 2. volvo
  Medlem Nivå 10

  Re: Hjälp med trädgårdsplanering Göteborg?

  Oftast brukar man vid trädgårdsmässor och liknande kunna ta med ritning och fotografi på sitt hus/trädgård och få hjälp av en trädgårdsarkitekt som finns på plats.
  Oftast bra råd för billig peng. Gillar man dessutom personen och deras råd så kan man ha fortsatt kontakt för mer omfattande trädgårdsplanering.
   
 3. K
  Medlem Nivå 1
  ElinF,

  Ett tips är att kontakta Byggcentrum i Mölndal. De brukar ha arkitekthjälp på onsdagskvällar för en lägre kostnad, 300:- för en halvtimme. Vi har varit där och fått hjälp av en trädgårdsarkitekt till att börja planera vår tomt. Det är självklart inte färdigplanerat på så kort tid, men ett bra sätt att komma igång. Dessutom kan man ju få kontakt med en arkitekt som man kan tänka sig arbeta mer med.
   
 4. S
  Medlem Nivå 1
  Kanontips Kurage, tack!

  Vi skickade via en bekant ut ett utskick per mail på arkitekt/landskapsarkitekt linjerna via Chalmers och fick tre som var intresserade av våran trädgård som övningsprojekt, men nu verkar det ha runnit ut i sanden lite tyvärr.

  /Smuts
   
 5. S
  Medlem Nivå 1
  Förresten, har hört någonstans att stora växtkedjor, typ Plantagen, kan erbjuda en del hjälp också. Typ att de ritar förslag m m gratis om man sedan handlar växterna hos dem. Men vi har inte hunnit kolla upp om det stämmer...

  Smuts
   
 6. S
  Medlem Nivå 1
 7. H
  Medlem Nivå 1
 8. S
  Medlem Nivå 1
  Låter bra, tack för tipsen!

  Smuts
   
 9. J
  Medlem Nivå 1
  Även jag kan rekommendera Camilla Lengstrand. Engagerad och seriös

  /Jonas
   
 10. F
  Porn Star · Nivå 13
  Är i situationen nybyggt hus (Göteborg) och en stor jordhög på baksidan. Har lite ideér om trädgården men har inte helheten.

  Vad handlar det om för pengar ungefär för ett besök på plats och ett första utkast?
   
 11. pgillner
  Medlem Nivå 4

  Westegarden...

  Vi har fått hjälp av Westgarden med att planera och anlägga trädgård. Vi är helnöjda. Prisvärda, mycket bra kompetens samt håller vad dom lovar.
  Företaget ligger i Bokänäs, men jag tror att dom arbetar med en radie av 10 mil (beroende på jobb såklart).

  P.
   
  Redigerat 13 mar 2009 10:13