Byggahus.se

Hjälp med procurve Switch.

 1. H
  Medlem Nivå 5
  Hej.
  Jag har idag en d-link dir 655 som sköter mitt nätverk men eftersom dom fyra portarna inte räcker längre så behöver jag uppgradera. Jag har en HP Procurve 1700-24 liggandes och skräpar som jag tänkte att jag kunde använda. Men hur gör jag lämpligast för att sätta upp detta? Vill ju fortfarande ha kvar d-linken till det trådlösa. Jag har även ett adsl modem ut mot omvärlden. Tips på i vilken ordning sakerna skall sitta och om jag behöver göra några inställningar av portar på någon av burkarna, mottages tacksamt!
   
 2. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  det är bara att plugga in prokurvan i en av dlinkens fyra portar. I dlinken behövs inga inställningar för detta, procurven kan jag inte men jag antar att det är en vanlig switch och då lär inget behöva göras där heller.
   
 3. F
  Medlem · Nivå 9
  1700 är HP´s enklaste övervakningsbara switch.
  Den har inget riktigt admin gränssnitt utan det finns bara Web GUI i den.
  Det är någon 192.168 adress satt från fabrik i dom där.
  Manualen hittar du på www.procurve.com om du skulle behöva.
  Det är bara att koppla in den på lansidan av d-link routern.
  Fredrik
   
 4. H
  Medlem Nivå 5

  Hjälp med procurve Switch.

  Jag gjorde en fabriksåterställning på procurven och kopplade in den. Det verkar funka bra. Alltid kul när saker går lättare än man tänkt.
   
 5. ullet
  Hobbyelektriker · Nivå 6

  Sv: Hjälp med procurve Switch.

  Ett tips är att koppla d-linken till port 23 eller 24 på procurven. Då har du 1 gbit mellan dom.
   
 6. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  antagligen är det också klokt att koppla allt lokalt som kopplas upp med sladd till hp-switchen. Gissar att den har bättre switch-prestanda än dlinken.
   
 7. B
  Medlem · Nivå 11
  Observera att portarna 1-22 bara klarar 100 Mbit/s. Därför bör man som ullet skriver använda port 23 eller 24 för att koppla switchen till DIR-655.
  Då har man sammanlagt 4 Gbit-portar tillgängliga, 3 på DIR-655 och 1 på switchen. Dessa bör användas för eventuell NAS och de PC som är inblandade i filkopieringar. När man kopierar stora filer mellan enheter så har man stor nytta av Gbit-nätverk.