Byggahus.se

Hjälp med placering av staket! Behövs stödmur?

1k läst  2 svar

 1. E
  Medlem Nivå 4
  Hej!

  Vi bygger nytt hus och har ett problem med placering av ett staket. Pga tomtens lutning och husets placering har det uppstått en rejäl slänt på ena sidan huset, ner mot en väg. Slänten består av jord och en del stenar som packats ihop av en grävare. Mellan slänten och vägen går ett mindre dike för vattenavrinning. Se bilderna nedan.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_0312.JPG

  Från syd
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_0311.JPG

  Från syd
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_0314.JPG

  Från vägen
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_0315.JPG

  Från nord

  För att slänten inte ska eroderas planerar vi att sätta marktäckande växter där. För att hålla jorden på plats medan växterna sprider sig tänkte vi lägga ett kokosnät. Diket får inte fyllas igen.

  Nu till det stora problemet. Vi vill sätta ett staket mot vägen men är osäkra på om det går att sätta ett staket i slutet av slänten utan att sätta dit L-stöd eller motsvarande. Kostnaderna har redan stuckit iväg rejält så vi vill minimera kostnaderna för detta och har förstått att stödmurar kan bli rätt dyrt. Ett alternativ är att sätta staketet ovanför slänten, i slutet av den platta marken vid sidan av huset, men vill helst undvika detta då det klipper av en stor del av tomten (även om slänten inte kommer användas som utrymme tycker vi det är bättre att ha den innanför staketet så tomten känns större).

  Vad säger ni, alla kunniga?
   
 2. E
  Medlem Nivå 4
  Anyone?
   
 3. D
  Medlem Nivå 3
  Tror problemet är så avancerat så ingen riktigt kan svara på din fråga, du skulle behöva fråga nån konstruktör. Stödmur skulle vara bäst, men kanske djupa plintar vid varje stolpe skulle räcka, men inte lätt att svara på, för om massorna börjar rör på sig blir det lite katastrof
   
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka