Hjälp med förskjutning vid golvläggning!

402 läst  7 svar

 1. Oskerien
  Medlem Nivå 4
  Ska lägga golv i ett sovrum. Rummets bredd är ungefär 3730mm och längden på brädorna som ska läggas är 1845mm. Vilket innebär att det går nästan exakt två brädor per rad. Det skapar lite bekymmer då jag inte kan komma på ett sätt att lägga golvet utan att få massa spill, för hur jag än får till förskjutningen när jag räknar så får jag det till att massa behöver kapad bort för att kunna hålla 300mm mellan varje skarv, bitar som jag inte kan börja med på nästa rad för att den då hamnar för när skarven på den föregående raden. :sweat:

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  AE436012-5788-4F55-A28C-EE5104F70418.jpeg


  Någon som har tips på hur jag borde börja? Lägga två hela på första raden går ej då gliporna mot vägg i ändarna blir för stora.
   
 2. T
  Medlem · Nivå 11
  Du får eventuellt kapa de första 2/3 raderna för att få vettig förskjutning av skarvarna. Se till att det blir lite slumpmässigt. Snyggare än när det trappar tycker jag. Sen bör du kunna lägga fallande men i varannan/var tredje rad så att säga. Skissa på papper innan du sågar! :)
   
 3. 13th Marine
  Renoverare · Nivå 17
  Kapa 1/3 på första och lägg fallande?
   
 4. Oskerien
  Medlem Nivå 4
  Det går inte, för biten jag får över från sista brädan i rad 1 blir nästan lika lång som första biten i rad 1, vilket innebär att jag inte kan lägga den som första bit i rad 2 då skarven bara förskjuts med några cm.
   
 5. 13th Marine
  Renoverare · Nivå 17
  Just det, då skulle jag lagt som Tosse föreslår, kapa ena mitt på och lägg första raden, andra raden börjar du med hel bräda, tredje börjar med spillet från första och fjärde med spillet från andra. Osv osv.
   
 6. T
  Medlem · Nivå 15
  tricket är att ha flera brädor under kapning samtidigt.Rita upp följande lösning:

  Rad 1, börja höger med ett avsnit 1100 mm. vänster omn den en hel bräda med 1845 mm. vänster om den mot väggen ett avsnit från en ny bräda med 785 mm.
  Rad 2. börja höger med resten av den bräda som ligger i rad 1 längst till vänster. den är 1060 mm lång, kapa ned till 800 mm och lägg längst till höger. vänster omn den en hel bräda med 1845 mm. vänster om den mot väggen ett avsnit från en ny bräda med 1085 mm.
  Rad 2. börja höger med resten av den bräda som ligger i rad 2 längst till vänster. den är 760 mm lång, kapa ned till 500 mm och lägg längst till höger. vänster omn den en hel bräda med 1845 mm. vänster om den mot väggen ett avsnit från en ny bräda med 1385 mm.
  Sedan lägger du alla rester åt sidan och börja om som i rad 1.
  För tre rader går det åt 7 brädor, bättre än så blir det inte.
   
  • Laddar…
 7. Oskerien
  Medlem Nivå 4
  Din lösning verkar vara den enda som funkar, blir att beställa ett paket till då det inte räcker till den sista raden :sweat: men tack för hjälpen!
   
 8. Oskerien
  Medlem Nivå 4
  • Laddar…

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: