Byggahus.se
Skulle någon kunna hjälpa mig.. har en nibe360P som vi nyligen har installerat radiatorer till .(Tidigare bara golvvärme på bottenplan) och när detta gjordes så ändrades förbrukningen på kwh från ca1000 till 2500kwh kan skillnaden bliså stor ytan ökade med 86kvm. Att tilllägga är att huset är nybyggt, såvida alltså ny panna oxå. Nibe säger att inga inställningar behöver ändras för att man installerar radiatorer kan detta stämma?? Tycker inte att elpatronen ska behöva gå när jag har 4grader varmt ute??!! Någon som har liknande panna som kan säga vad dom förbrukar och hur den funkar hos er??

Huset är på 110kvm bottenplan och 86kvm övervåning.
 
Om du räknar exempelvis 50 W/m2 vid max effekt så blir det 50 ggr 86 ~4 kW mer effekt. Troligen går det ungefär hälften nu då det inte är så kallt alltså 2 kW. Du har en ökning på 1,5 kW så det är helt riktigt.
Eftersom din värmepump inte levererar mer än (är det 1,5 eller 2 kW?) med gör det att uppvärmningen av utbyggnaden går helt på el-patron.
Förslagsvis så skaffar du en riktig värmepump (6-8 lW) som får stå för uppvärmningen av huset. Vilken typ det skulle bli beror på hustyp och dina krav på ute/inne-miljön.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.