Byggahus.se

Hjälp med att rama in boulebanan !

 1. X
  Medlem · 46 inlägg

  xirg

  Medlem
  (Har även lagt upp denna förfrågan på "odla.nu" Hoppas på bättre respons här! )

  Nu är vi klara med våran boulebana och det är dax att rama in den med växter. Skulle gärna vilja få tips på bra marktäckande växter men även på andra som skulle passa bra in. Banan är upphöjd från våran gräsmatta och ligger i väst-östlig riktning.(Vänster till höger i bilden) I norr har vi en mur(syns ej) som går ned mot en stickväg och ovanpå muren så kommer vi att sätta någon slags häck för insynsskydd. Förslag? Gräsmattan avdelas från den upphöjda boulebanan med en stenbumlingsrad. Mellan denna och boulebanan funderar vi på att sätta lavendel för att få lite fransk inspiration. Innan trappan som leder upp till boulebanan så är det också förberett med rabatt. Denna rabatt syns innifrån huset. Ovanför trappen(till höger om) har vi lagt ett stenparti och ovanför denna (öster om boulebanan) så har vi en slänt som vi inte riktigt vet vad vi skall göra med.
  Denna ligger i skugga av huset första delen av dagen. Tips och idéer emottages tacksamt ! Frågor likaså.

  Jorden är i huvudsak lerjord men vi är inte främmande för att lägga ut markduk och komplettera med lämplig jord ovapå.

  Boulebanan ärr uppbyggd enligt den anvisning som finns på http://www.boulepetanque.se/t3.aspx?p=709912
  Grävare hyrdes och grävde ur ytan där den skall ligga. Vi hade ytor att lägga den uppgrävda jorden på annars blir det en del att köra bort.
  Måtten på våran boulebana är 3x13 och till det gick det åt 13 ton makadam fraktion 8-16 samt 13 ton stenmjöl fraktion 0-8. Mellan makadam och stenmjöl lades markduk.
  Byggtimmer med måtten 120x140 mm för inramning. Stenmjölet packades med en 160kg padda. Banan paddades och vattnades om vartannat ca 10 ggr.

  Bilden är tagen från taket på huset och den är tagen i nordnordvästlig riktning klockan 18:30.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  _DSC0603.jpg
   
  Redigerat 23 jun 2010 13:22
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.