Byggahus.se

Hjälp! Konstruktionsfel!

 1. A
  Medlem Nivå 1
  Vi är nu igång och bygger ett Kungshus, ett modifierat Koster. Det blir ett tvåplanshus med en stor takkupa samt två fönsterkupor på framsidan, samt en takkupa på baksidan. På framsidan ska det, enligt ritning, vara 40 centimeter mellan kuporna. Paniken kom nu när vindskivorna kom på plats. Det finns i stort sett INGET mellanrum mellan kuporna, vindskivorna mer eller mindre vilar på varandra!!! Vidare så har fönsterkuporna blivit för breda vilket medfört att taket kommer ner på fel plats.

  Det visar sig att det har blivit fel i konstruktionsritningen. Redan när huset restes så muttrade snickarna om att "något var fel med takstolarna", likväl så fortsatte dom att bygga. Nu vill vi dra i handbromsen och självklart rätta till det som blivit fel, detta är ju INTE det hus vi beställt! HJÄLP! Vad gör vi nu? Snickarna ser mest till tiden och vill bli klara så fort som möjligt. Kungshus kommer att återkomma under kommande vecka med förslag på hur felen ska åtgärdas. Någon som hamnat i en liknande sits med en husleverantör? Tacksam för råd!!
   
 2. snackan68
  Medlem Nivå 6

  Re: Hjälp! Konstruktionsfel!

  Hej!

  Vi har varit med om liknande och våra kupor håller just på att byggas om efter A-ritningarna. Läs mer under stomresning på vår hemsida.

  Ni har all rätt på er sida. Ni har köpt ett hus efter A-ritningar och om K-ritningarna medför ändringar på arkitektens ritningar på grund av tekniska skäl, så måste ju ni som kunder först godkänna ändringen. Så är inte fallet som jag förstår.

  Naturligtvis gör även snickaren fel som fortsätter att bygga trots frågetecken från er som kund.

  Lös frågan med Kungshus, de måste även stå för ev. merkostnader vid ombyggnad.

  Er spontana känsla är rätt - ni har inte fått det hus ni beställt!
  Så har vi kännt flera gånger under vårt bygges gång, vi har stått på oss och är nog just nu väldigt "jobbiga kunder". Men vadå! Det handlar ju om ganska mycket pengar oxå...


  Lycka till // Snäckan
   
 3. A
  Medlem Nivå 1

  Re: Hjälp! Konstruktionsfel!

  Tack för synpunkterna! Vi tror inte ens att det finns en ny konstruktionsritning, utan vi tror att snickarna har kört på och försökt göra det bästa av det. Det vi kan ta till är väl att hålla inne med betalningen, men det är ju två aktörer inblandade. Dels har vi Kungshus som vi beställt huset av, men sedan har vi en byggfirma som utför "snickeriet". (Byggfirman samarbetar med Kungshus) Felet, som vi ser det, ligger på två plan; dels är k-ritningen från Kungshus fel och dels så har snickarna gjort fel som inte slagit stopp. Det är snickaren som är byggsamordnare och ska stå för egenkontroll av arbetet!!!
   
 4. snackan68
  Medlem Nivå 6

  Re: Hjälp! Konstruktionsfel!

  Hej igen!

  Har K-hus tillhandahållit felaktiga k-ritningar så är det de som är skuld till felet och därmed de som skall åtgärda felet.

  Snickarna har ju byggt enligt ritning. (Deras egenkontroll kommer inte att vara felaktig.)

  För vidare diskussion med husleverantören. Jag är övertygad om att det inte blir problem - verkar vara ett solklart fall. ;)

  // Snäckan
   
 5. T
  Medlem Nivå 1

  Re: Hjälp! Konstruktionsfel!

  AnnaRobban, jag har skickat ett meddelande till er....
  /Tiny
   
 6. A
  Medlem Nivå 1

  Re: Hjälp! Konstruktionsfel!

  Tiny:

  Tack! Vi hör nog av oss! Man kanske bör ligga lite lågt på den här sidan då... :)
   
 7. ronolo
  Medlem Nivå 6
  Hur gick det för er?