Byggahus.se

Hjälp isoleca

 1. G
  Medlem · Skåne · 4 inlägg

  greberg

  Medlem
  Hej

  Har ett litet problem som jag inte riktigt vet hur jag skall lösa. Vi har tänkt att bygga vårt hus i Isoleca där väggens höjd kommer vara 2750 mm. Fönstren som vi skall ha är på 2500 mm detta medför att vi endast har 250 mm över fönstret. Som jag förstår det så vill isoleca systemet sätta en lättklinkerbalk över fönstret på 200 mm (standard) och sedan lägga u-balken (200 mm) på denna vilket skapar 400 mm vilket vi inte har.

  Vi kan inte höja taket så frågan är om jag måste minska fönstren till 2300 mm (Standard 100 mm intervall) för att sedan lägga lättklinkerbalk + passblock + U-block 450 mm eller om jag kan beställa en isoleca balk på 250 mm och använda den som lättklinkerbalk och u-block.

  Se bild

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  Untitled 2.jpg


  Någon som har erfarenhet av detta? Kan ju inte vara första gången man inte har 400 mm tillgodo över fönstren

  Med vänliga hälsningar
  Peter
   
 2. G
  Medlem · Skåne · 4 inlägg

  greberg

  Medlem
  Svar enligt Finja:

  Man murar upp till 2500mm. Över fönster sätts en balk, över väggarna sätts u-block. Sen delar man ett 70 mm passblock och murar en kant på balken så att det blir som ett u. Höjer även u-blocken runt om så att vi får samma höjd.
  Men man måste kolla på taklasten mm. Får vi en takstol över ett fönster mm så är det möjligt att detta inte funkar vilket en konstruktör måste titta på.
   
 3. P
  Medlem · Stockholm · 181 inlägg

  psau

  Medlem
  Eller struntar du i balken ovan fönstret och lägger en I-Balk i Ublocket som tar din taklast, IBalken blir ingjuten i ublocket och klarar bra med last.
  Beräkningsmässigt så beräknar du den lättast som en betongbalk.


  /Peter
   
 4. G
  Medlem · Skåne · 4 inlägg

  greberg

  Medlem
  Lösningen blev att sänka fönster till 2400 med en i-balk och sedan u-block över. Så nu har vi 400 mm över fönster istället vilket fungerar bra. Vid större partier (3600 mm och större) så har vi två i-balkar istället.

  http://vartnyahus.tumblr.com
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.