Byggahus.se

HJÄLP-avslag på  förhandsbesked

 1. M
  Medlem · 17 inlägg

  mikasa

  Medlem
  Hej

  Vi har lämnat in ansökan om förhandsbesked för tre veckor sedan. Talade idag med kommunen för första gången sedan jag lämnade in papperen. De har redan beslutat om avslag!! >:(

  Motiveringen löd att avloppslösning saknas.

  Innan vi lämnade in papperen var vi väldigt noggranna med att förhöra oss på kommunen om vad för uppgifter som krävdes för att söka förhandsbesked. Enligt ansvarig på byggnadsnämnden så räckte det egentligen med att rita in tomten och huset. Avloppslösningen skulle ske enligt kommunens rekommendationer för området. Dvs trekammarbrunn med markbädd...

  Vi har också visat upp våra planer för ansvarig på miljö och hälsa. Han tyckte också att det inte skulle vara några problem.

  Vi har haft avloppsexperter från olika husföretag ute på tomten för att förvissa oss om att det går att genomföra en avloppslösning. Allt som krävs finns där.. Rejäla avstånd till vattentäkter och en recipient i form av ett dike som leder bort vattnet. Vi har inte bifogat några ritningar på detta eftersom kommunen tyckte att det räckte med ett kryss på kartan ungefär..

  Jag förstår inte hur man kan ge avlsag med ovanstående motivering utan att först kontakta oss om man saknar några uppgifter. Som vi har sett det så får kommunen föreslå vilken lösning som helst så kan vi anpassa oss till den. Vi kan ju inte chansa på vad vi tror att kommunen vill ha för lösning..

  Till saken hör att vi har angivit i ansökan att den enda grannen som egentligen finns inom rimligt avstånd är villig att ansluta sig till en gemensamhetsanläggning och byta ut sin befintliga tank. Helt enligt kommunens önskemål...

  Är det någon som har tips om hur vi ska gå vidare så blir vi jätteglada!!

  Spontant kan man tycka att kommunen borde sätta ett klart byggstopp på områden där de ändå inte tänker tillåta bebyggelse om de ändå tänker ge avslag. Det kan inte vara så svårt att rita in vilka områden man kan bygga på och inte...
   
 2. B
  Medlem · 565 inlägg

  BoByggarn

  Medlem

  Re: HJÄLP-avslag på  förhandsbesked

  Hmm,
  Avloppslösning saknas, det tycker jag låter enkelt att åtgärda, speciellt som du säger att ni kommer att bygga en godkänd avloppsanläggning.

  Jag tycker ni ska först prata med handläggaren av ert förhandsbesked, för att lite mer i detalj få reda på vad som saknades/var fel i er förfrågan.

  Sedan är det bara att komplettera med de uppgifter som saknades. Kommunerna är rätt kinkiga med just avloppsfrågor, så att bara sätta ett "x" kan vara lite för lite... Med en bättre specning så kommer det säkert gå igenom.

  Lycka till!
   
 3. C
  Medlem · 232 inlägg

  cat_stevens

  Medlem

  Re: HJÄLP-avslag på  förhandsbesked

  Vi har snackat med kommunens handläggare nu .. Det hela var ett misstag från deras sida. :D

  Den handläggare som vi hela tiden har haft kontakt med var ej med när ärendet togs upp så det är någon ny som varit ansvarig i frågan.

  På mötet hade de tydligen bara tittat på kartan och sagt att det låg inom planområde och därför inte kunde behandlas med förhandsbesked överhuvud taget. Ända tills idag har dom hävdat det, men när den nye handläggaren frågat vår tidigare kontakt så återkom hon 10 minuter senare och sa att hon hade gjort fel..

  Nu ska det i alla fall skickas på remiss till miljö och hälsa och vi har kontaktat dem flera gånger, så vi får hoppas att den info vi fått hittills stämmer..


   
 4. B
  Medlem · 565 inlägg

  BoByggarn

  Medlem

  Re: HJÄLP-avslag på  förhandsbesked

  Skönt att det verkar reda ut sig.
  Inte alls illa att få kommunen att erkänna att de hade slarvat, det är tyvärr inte alltför vanligt.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.