HikVision NVR - någon som kör?

577 läst  9 svar

 1. MathiasS
  Medlem · Nivå 24
  Som rubriken säger, är det någon som kör en Hikvision NVR?

  Har just skaffat en och den vägrar spela in.......behöver lite tips från coachen.
   
 2. D
  Medlem Nivå 8
  Satt in hårddisk?
  Bäst är om du laddar ner IVMS 4200 och gör alla inställningar där


  Annars finns det guide hur man gör det krångligt här
   
 3. MathiasS
  Medlem · Nivå 24
  Ja jag har en hårddisk i. Jag tror att mitt problem är kopplat till att man kan konfigurera kameran i kameran, i ivms4200 samt från NVRens konfiguration via ivms4200. Och via webinterfacet, men det använder jag inte.

  Det jag försöker göra är att konfigurera allt via "remote configuration" av NVR.

  Om jag tex ställer in "Storage Schedule" i ivms4200 så verkar det börja sparas filer på datorn som ivms4200 körs på, så ska jag ju inte ha det.
   
 4. MathiasS
  Medlem · Nivå 24
  Exempel: Går in på remote config av NVR för att ställa in motion detection per kamera. Jag utgår från att detta konfigurerar kameran eftersom ingen motion detection görs centralt. Men, i den menyn syns ingen bild så jag kan inte ställa in området...

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  upload_2018-10-10_22-12-33.png
   
 5. MathiasS
  Medlem · Nivå 24
  går jag in på kamerans konfig ser det likadant ut.

  Men, om jag går in på Event management i ivms4200 kan jag ställa in området för kameran, men jag hittar inget ställe att bestämma var filmen ska lagras (ser inte ut som i videon du länkade till längre).

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  upload_2018-10-10_22-14-37.png
   
 6. Peter2400
  Medlem · Nivå 18
  Jag har en Hik NVR och ett par kameror, jag har dock alltid loggat in via webben.
  Så jag känner inte riktig igen dina inställningsmöjligheter, men du behöver ju se bilden för att kunna markera lämpligt område.
   
 7. D
  Medlem Nivå 8
  Minns inte exakt, men i bilden ovan under storage och samt schedule, ska det gå att formatera disken under HDD-hantering och ställa in. Börja där och sedan med varje enskild kamera. Fungerar inget så följ sista videon och gör grundinstallationen via skärmen först.
   
 8. MathiasS
  Medlem · Nivå 24
  Ok, ja jag har gjort grundinställning av NVRen direkt från NVRens eget gui (med mus och skärm). Network och disk är konfigurerat där.

  Det som beskrivs i din första video, att man kan välja att spara en inspelning på olika platser man kan specificera, den menyn saknar jag i senaste versionen av ivms. Jag ser bara att jag kan spara data lokalt på datorn som kör iwms. Eventuellt beror detta på att NVR sparar allt som kamerorna skickar automagiskt.

  Har du en bild på Device Management, välj NVR, remote config och sedan "Camera"? Jag har skapat en korrekt lista med kameror men det känns som att guit är utformat för att lägga till kameror och köra Enable på dessa - det går dock inte vad jag kan se. Skulle vara intressant att se hur detta ser ut hos dig?
   
 9. R
  Medlem · Nivå 4
  Hej @MathiasS

  Jag har väl haft en variant av ditt problem. Fick inte till motion detection på Hik kameror en gång.
  Min lösning var att uppgradera till senaste Firmwaren, den jag hade i kamerorna var riktigt gammal från grossisten.
  Gå in på http://www.hikvisioneurope.com/portal/ och leta rätt på din kamera och kolla sedan den senaste versionen på hemsidan kontra den du har i kameran.
  Deras sida för firmware download är lite si sådär dock.
   
 10. MathiasS
  Medlem · Nivå 24
  Hmm....ja det borde jag väl testa förstås. Det är inte skitgammal fw, den är från i år, men kanske inte den senaste. Känns dock mer som att jag inte vet hur man gör....:)
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: