Byggahus.se

Hemmagjord plåt-julgran till trädgården?!

 1. O
  Medlem · 33 inlägg
  Gräsmattan på baksidan behöver en gran med belysning så här års.
  Vi har tidigare år köpt granar för dyra pengar och fått spendera både energi + mer pengar på att få dem att stå upp hela säsongen.

  Så nu vill vi ha en sån stålgran att köra belysningen i. Ungefär som flaggstångsbelysning eller som de färdiga belysningsgranar man kan köpa här o var ( https://www.clasohlson.com/se/Gran-med-ljusslingor-LED/p/36-7640 ).

  Vill dock gärna ha den lite större än de i butik (kanske 3m hög och 1m i diameter nedtill). Ljusslinga har vi dessutom redan så det kommer räcka till och bli över, så de pengarna känns onödiga att spendera. Sammantaget får det givetvis heller inte bli dyrare än i butik.

  Ute i gräsmattan finns ett stabilt "hål" för sån vinda att hänga tvätt på. Tänker att ett galvat rör däri blir en bra bas. Så nån slags liten ring upptill och hängande stor ring nedtill, att vira ljusslingan mellan. Ringar av spikband vore ju enkelt men de kommer ju inte hålla formen. Typ gamla cykelhjul kanske? Men det får ju inte se anskrämligt ut i dagsljus...

  Bifogar en bild som inte är min. Som inspiration.

  Tankar och förslag?!
   
 2. useless
  Lök. · Gävleborg · 20 199 inlägg

  useless

  Lök.
  Rör och rundstål på metervara är inte så fasligt dyrt i lite klenare dimensioner. Sen är det bara att hitta något att bocka ringar runt.
   
 3. kenneth5828
  Elektroniktokig · skåne · 712 inlägg

  kenneth5828

  Elektroniktokig
  Använd samma princip som julbelysningarna till flaggstång så slipper du besväret med ringar, bara en stång och sen fästa i marken på lagom avstånd. Klart.
   
  • Laddar…
 4. O
  Medlem · 33 inlägg
  Vore enklast men tyvärr springer inte bara våra utan även grannars barn här och skulle snart snubbla loss/sönder markinfästningarna.
   
 5. R
  Medlem · skåne · 287 inlägg

  RiKr

  Medlem
  Armeringsjärn borde gå fint att lösa detta med
   
  • Laddar…
 6. O
  Medlem · 33 inlägg
  Det blev ett gäng 3m (kapade från 4m) armeringsjärn från Byggmax och en inomhus-dekorationsstjärna från Ica för 49:-. Buntband för att hålla ihop toppen.

  Belysningen är en äldre slinga från Clas Ohlson. Kräver lite justering, men får duga för idag.
   
 7. R
  Medlem · skåne · 287 inlägg

  RiKr

  Medlem
  Snyggt!
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.