Byggahus.se

Hemmabio med fjärrkontrolls kombon

 1. C
  Medlem · 173 inlägg
  Tjena,

  Jag har spånat på bästa sättet att kunna skapa fjärrkontrolls kombinationer för min hemmabio.
  Jag har en projektor, automatisk duk etc etc och vill kunna styra det inkl spelkonsoler belysning och dylikt med enkla förprogrammerade kombinationer.

  Jag har hittat ett valdigt likt system här:
  http://www.avsforum.com/t/1405095/hidden-apartment-setup

  Jag är dock väldigt okunnig när det kommer till vilka prylar man ska ha för att kunna koppla ihop allting. Roomie verkar vara en riktigt grym app for iphonen och ipaden ocksa, sa det ar ju perfekt om man kan styra allt med den appen.

  I ett nötskal vad jag vill är att med en knapptryckning få min belysning och dimma, mitt PS3 sätts pa, projektorn rullar igang och duken hissas ner. En annan kombo för att släcka hela lägenheten osv osv.

  Är det någon som har något liknande eller har lite mer insikt i ämnet än vad jag har, hade jag verkligen uppskattat lite råd på prylar.

  Tack på förhand!
  H
   
  Redigerat 12 sep 2012 20:20
 2. N
  Medlem · 3 437 inlägg
  Svårt med PS3an, den går ju på BT. Dina övriga grejor går sannolikt på IR/RF.
   
 3. Jojx81
  Medlem · 173 inlägg
  Jag har erfarenhet av Logitech multifjärrar. De kan styra allt på Ir (går ju sätta motagrare i vägguttagen till lamporna), och det finns en adapter till PS3;an. Finns väll även IR ögon att sätta på telefonen tror jag? Om man nu vill styra allt med en app.
  För lite mer avancerade grejer kanske tellstick kan vara något? (kräver en dator, men kan sen styras via appar) Dock har jag inte testat det själv.
   
 4. C
  Medlem · 173 inlägg
  Jag kommer ha en datorn sittandes i någon garderob någonstans så det är inget problem. Läste även precis att z-wave kan vara nagot. Finns det mojlighet att styra vissa kommandon även utanför hemnätverket? Kommer antagligen att koppla till och bygga ut det hela efter hand med bla larm, övervakningskamera och värme kontroll. Perfekt om man kan kontrollera hela systemet även nar man ar ute och reser.
   
 5. C
  Medlem · 173 inlägg
  Vad står BT för? (sorry, är rätt ny på allt det här..)
  Skulle ju kunna bygga ett kommando som sätter på allt, även HDMI 2 kanalen, och sedan får man väl knäppa på PS3 själv. Funkar inte med Tellsticks eller Z-Wave tror du?
   
 6. Alfredo
  Besserwisser · 10 031 inlägg
  Bluetooth. Överföring via radio på kortare avstånd, exempelvis mellan mobil och headset.
   
 7. C
  Medlem · 173 inlägg
  BT, såklart, dum jag är. Det går inte att stoppa in någon IR dosa eller liknande då?
   
 8. C
  Medlem · 173 inlägg
  Någon som känner till en liknande app som roomie som kopplar samman diverse prylar? Har för mig att någon nämnde något här på forumet dock osäker på om de tillåter att sätta ihop sina egna kombon av kommandon.
   
  Redigerat 13 sep 2012 12:18
 9. M
  Medlem · 2 196 inlägg
  Det finns IR-donglar till PS3 som sagt tidigare så det är inget stort problem att lösa.
   
 10. C
  Medlem · 173 inlägg