Byggahus.se

Har ni slungat någon snö ännu?

 1. jojjeblom
  Medlem Nivå 6
  [​IMG]

  Drog en sväng härom dagen, funkar väldigt trevligt. Bakaxlarna/drivaxlarna i bild är sonens lik efter att ha laddat för hårt med 965:an:)
   
 2. Krilleman
  Husägare · Nivå 25
  Nej, jag har en bonde som plogar när det är dags. En flådig Valtra med gigantiskt blad. Så slunga någon snö är det inte tal om. ;)

  Skämt å sido så är det extremt snöfattigt. Och med två-veckorsprognosen så verkar det inte vara någon snö i sikte heller i Mälardalen. -2º till +2º hela tiden, samt lite regn...
   
 3. jojjeblom
  Medlem Nivå 6
  Någon decimeter hade det kommit här i roslagen när jag var ute, men vi får en rejäl plogvall ute vid garageinfarten varje gång dom plogat som är trevlig att använda slungan till. Tidigare år har jag fått jobba som fasen med den och handjagat, men nu är det en fröjd att köra bort den:)
   
 4. C
  Medlem Nivå 6
  Japp, fick börja med att reparera lite, men sedan gick Bettan igång så fint!
  Förra "vintern" fick Bettan stå under sin presenning hela vintern :(
   
 5. S
  Medlem Nivå 7
  Tredje snöröjningen denna säsong.Ca 35 m trottoar med sju bilplatser som vätter mot trottoaren,15x2m garage uppfart och 10x1,5m gång inne på gården.Tog 1 tim o 45 min att röja ner till asfalt men då hade Svevia lämnat en rejäl plogrand,ca 20-25cm nysnö,använder en kombo av fyrhjuling,slunga,snösläde och skyfflar.Hatar snön!
   
  • Laddar…
 6. J
  Medlem Nivå 5

  Har ingen slunga utan fick motionera mig själv 1,5 timme i morse!

  Men du, finns väl ingen Volvo 965 som har stel axel ;)
   
 7. Patrick E
  Medlem Nivå 10
  För lite snö för att köra slungan, så jag blåste bort den med lövblåsen istället :) Maskiner är till för att användas ;-)
   
 8. S
  Medlem Nivå 7
  Modellår 91-94 hade nog stel axel,eller?
   
 9. jojjeblom
  Medlem Nivå 6
  Törs inte säga vilken årsmodell det är på den, men axlarna har han rensat med den iaf. Det är en amerikaimport kanske har nåt med stel axel att göra. Även vissa nyare amerikanska bilar har väl stel axel, dom kanske vill ha så där borta:)
   
 10. P
  Medlem · Nivå 6
  Införskaffade mig en slunga denna vintern pga hårda påtryckningar från frugan... Bittra tusenlappar... och inte blir det bättre av att det f-n inte kommit nån snö alls än! :banghead:

  (Västkusten)
   
 11. G
  Lösvirkesbyggare · Nivå 14
  Slungade de 2dm som kom natten mellan måndag och tisdag denna veckan, skulle ha kunnat köra den tidigare men jag ville packa den första snön på garageplanen så det slipper bli så mycket grus i slungan.
   
 12. B
  Medlem · Nivå 8
  • Laddar…
 13. jojjeblom
  Medlem Nivå 6
  Det är en -91 enligt sonen och -94 fick dom delad bakaxel:)
   
 14. A
  Medlem Nivå 5
  Här slungas det inget mer, fyrhjulingsägare sedan 4år tillbaka. Plogat har vi gjort ett antal vändor. Blir nog till att köra lite imorgon igen. Hårt liv ;)
   
 15. mexitegel
  Allvetare · Nivå 23
  Min far införskaffade en snöslunga till traktorn för säkert 25 år sedan. Den behövde han inte använda de 5 första åren eftersom det var så lite snö.
  "Den bästa investering jag någonsin gjort!" var hans kommentar om det hela. :D
   
  • Laddar…