Har hantverkaren sabbat tätskiktet?

18k läst  41 svar

 1. M
  Medlem Nivå 8
  Har hantverkare som bygger ett badrum ifrån grunden. De la ett tätskikt ifrån MAPEI som såg fint ut tyckte jag. Dock när han skulle börja kakla så har han sprungit ut och in med sina skitiga skor 100 gånger tills golvpappen som skulle skydda golvet gått sönder och tätskiktet har blivit smutsigt.

  Frågan är hur mycket stryk tätskiktet tål innan det inte är tätt längre? Vad tror ni utifrån bilderna?

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  20180312_203317_001.jpg


  Efter att han klafsat runt ser det ut så här

  Innan såg det ut såhär typ

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  20180307_111337.jpg
   
 2. T
  Medlem · Nivå 10
  Verkar ju otroligt klantigt och onödigt. Be dem städa upp och kontrollera så att det inte är några skador innan de täcker med ett material som tål de skor de behagar ha på sig.
   
  • Laddar…
 3. LarsSvensson80
  Medlem Nivå 3
  Ser även ut som att din hantverkare knäcker kakelplattor och trampar runt på spillbitar och flisor som hamnat på tätsiktet.
   
 4. J
  Medlem · Nivå 9
  Och kör med kryss!
   
 5. J
  Medlem · Nivå 9
  Det kanske var ett laserkryss? Nej men det tänkte jag inte på. Hade en lärling hemma som satte hela mitt badrum, blev otroligt bra, men det visade sig att han vunnit SM i plattsättning. Vet iofs inte vad han använde.
   
 6. marala
  Hobbysnickare Nivå 2
  Med tanke på årstiden så är det ju lätt att dra med sig grus och sand in. Trampar man sen ner detta i tätmembranet så är risken överhängande att det går hål.
  Hade de varit mitt badrum så hade jag gjort en grundlig kontroll.
   
  • Laddar…
 7. N
  Medlem Nivå 2
  Hur svårt kan det vara att lägga en masonitskiva ovanpå skyddspappen. Att ha en massa vassa kakelflisor som kan skada tätskiktet verkar inte så bra. Själv hade valt att ha "klipp- och sågavdelningen" på ett arbetsbord i ett annat utrymme. Här ser det ut som att hantverkaren har legat på golvet och måttanpassat/klippt bitarna.
  Inge bra inte.
   
 8. M
  Medlem Nivå 1
  otroligt klantigt. Själv lägger jag masonit på ett golv om jag gör väggar först men i regel gör jag alltid golvet först just för att skydda tätskiktet. efter två dagars tork täckes med mjölkpapp och väggarna görs.Använder snöre,kryss bara om plattorna är väldigt stora och då bara en ände av krysset. nackdelen med kryss är att de måste oftast tas bort ,om inte får fogen svårt att täcka.Har krysset då satt sig i fixet går det inte att ta bort dem. Och jo,kryss används oftast av amatörer. varierar plattorna lite i storlek är kryss värdelöst då det saknas justermån.
  har arbetat med plattsättning av o till i 30 år och aldrig har någon klagat på sneda plattor trots avsaknad av kryss.
   
 9. D
  Medlem Nivå 4
  Alla är vi olika. Själv gick jag utan skor på duken innan klinkern låg där.
  Körde kiilto och den duken var tjock, så det ska mycket till innan det blir hål skulle jag tro.
   
  • Laddar…
 10. H
  Medlem Nivå 3
  Vad är problemet? Folien, som är det yttre tätskiktet är till för att kunna ta en hel del stryk. Det är ju trots allt det man lägger klinker på. Att det sitter flisor eller liknande är inget problem. Sitter tätmembran under folien. Den hantverkaren ser jag inte har gjort något fel. Som sagt, folien är som en matta som drar åt sig ALLT. Bara man är noga med att dammsuga eller rengöra folien innan man börjar plattsätta för att öka vidhäftning så är det inga problem.
   
 11. A
  Anonym
  Mycket snack om kryss, lite om TS fråga..
   
 12. Stickan56
  Husägare · Nivå 8
  Ja just det. Visa lite respekt mot TS.
   
 13. J
  Medlem · Nivå 9
  Den satt mitt i krysset! Håller med!
   
 14. A
  Anonym
  Jag skulle göra en grundlig kontroll efter att det är städat, har man inte kunskap hur tätskikt funkar eller tål (läs jag) så kan man ta in en besiktningsman som kollar.

  Dem brukar vilja komma vid när tätskiktet är klart (kollar att allting är ok rätt gjort enligt reglelverk +inga skador, rör m.m.)

  Sen kommer dem efter när allting är klart också och gör en övergripande koll. Kostar en 4 lappar eller så men kan vara värt att få det granskat och dokumenterat från en extern part som såklart höjer värdet på huset.

  Underlaget kan man ju använda mot entreprenören för rättelse om det skulle visa sig vara fel någonstans.

  Finns många i branschen som har massor av behörigheter men utförarna gör enligt helt något annat, det är tyvärr i en del fall ett täckmantel som är svår för oss beställare att syna och alltid kontrollera.. Man låter dem göra arbetet i god tro.

  Ska det bli rätt så får man göra allting själv hävdar jag.
   
  • Laddar…
 15. H
  Medlem Nivå 3
  Det räcker att fotografera jobbet, har man gjort allt enligt leverantörens anvisningar så gäller försäkringar hos de flesta försäkringsbolag oavsett om det är du eller någon specialistfirma med 300 års erfarenhet.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: