Byggahus.se

Har ej möjlighet att vara på plats för att släppa in hantverkare - hur gör man?

 1. V
  Medlem Nivå 1
  Hej, potentiellt dum fråga!

  Vi har möjlighet att få lite jobb gjorda innan inflyttning - supersmidigt! Så under en vecka kommer vi ha två olika hantverkare i huset.

  Jag kan dock inte vara där och släppa in dem/låsa efter dem då vi i dagsläget bor i en annan stad, det blir orimligt att åka varje dag för att vara framme innan de vill börja, sedan åka tillbaka och samma visa på kvällarna igen. Det går inte ihop med livet. Jag har heller ingen annan som kan åka i mitt ställe. Arbetena är dock av den art att vi inte vill vänta till efter inflytt.

  Hur brukar man göra? Lämna ut nyckel till båda hantverkarna? Ha en nyckel under dörrmattan? Jag har förtroende för dem båda, så på så sätt är det inget problem. Jag funderar bara på vad som är brukligt/smidigast.
   
 2. K
  Medlem · Nivå 11
  Du har väl inga värdesaker i huset? I så fall är det troligen ingen stor risk att lämna ut nyckel. Du bör ge en nyckel till vardera hantverkare, ska de ha en gemensamma det bli strul. Nyckel under dörrmatta är mindre lämpligt. Någon obehörig kan notera och gå in och kanske förstöra. Hoppas ni kan lösa detta, och få jobb gjort före inflytt är värt mycket.
   
 3. V
  Medlem Nivå 1
  Nej, inga värdesaker. Det är tomt, sånär som på lite renoveringsmaterial. Lutar nog mot att de får varsin lånenyckel, tror det är den enklaste lösningen. Tack för input!
   
 4. F
  Medlem · Nivå 19
  Sätt en byggcylinder eller temporär cylinder i entrédörren och ge dem varsin nyckel. Alt. om du vill ge dem den permanenta om du nu liter på dem.
   
 5. T
  Medlem · Nivå 8
  Du vill väl ändå byta lås när du flyttat in så låna ut var sin nyckel som de andra sagt och byt lås efter.
   
 6. JonasZent
  Medlem Nivå 2
 7. Paul-Staffanstorp
  Medlem · Nivå 17
  Absolut den smidigaste lösningen då de flesta hantverkare gärna slipper släpa runt på och ansvara för nycklar också.

  Sätt gärna upp denna så den inte är jättesynlig från gatan eller liknande är ett tips.
   
 8. Dizzy84
  Medlem · Nivå 7
  Perfekt läge att skaffa sig Yale doorman.
   
 9. Paul-Staffanstorp
  Medlem · Nivå 17
  Det är så klart ett supersmidigt sätt också att installera det direkt man tar över huset. :)

  Jag bara älskar Yale. :p
   
 10. ARJU
  Medlem Nivå 4
  Om du lånar ut 2 nycklar och de glömmer låsa efter sig med t.ex vandalisering som följd då kan de bara peka på varandra. Ingen är ansvarig.
  Jag skulle låna ut en nyckel och en av dem har ansvaret att låsa efter sig eller i sin tur låna ut nyckeln till den andra hantverkaren.

  Den som besitter nyckeln har även ansvaret att se till att det blir låst vid dagens slut.
   
 11. Paul-Staffanstorp
  Medlem · Nivå 17
  Hade du varit beredd på att betala för att de ska lägga tid och körningar på att hämta och lämna nycklar av varandra då ??
   
 12. H
  Moderator · Nivå 25
  Ju mer strulig nyckelhantering, som att dela på en nyckel, desto större risk att något strular, antingen att siste man inte har nyckeln att låsa med, eller att någon missar ett antal timmar för att han med nyckeln inte är där och kan släppa in.

  Antingen får man ta lite risker med hantverkare, eller så får man ta ledigt och sitta och övervaka själv.
   
 13. Cheesen
  Medlem · Nivå 10
 14. G
  Medlem Nivå 11
  Jo, det tar under 10 minuter att testa alla kombinationer på ett sådant lås.
   
 15. Alfredo
  Medlem · Nivå 21
  Ja det är säkert rätt kassa men att det tar mindre än 0,06 sekund per test betvivlar jag. Då ska man vara f-n så mycket snabbare än vad jag är i alla fall.