Byggahus.se

Hantverkaren har inte följt ritningen

11k läst  70 svar

 1. A
  Medlem Nivå 2
 2. Demmpa
  Husägare · Nivå 20
  Måste dörren närmast handfatet vara öppen när ni går in i duschen?

  Hur blir det om ni först öppnar duschdörren närmast bastun för att sedan öppna dörren närmast tvättstället?


  Ta en ny bild där duschdörrarnas yttre svängyta är markerad.

  Ta en bild där duschdörren närmast bastun är fullt öppen.

  Ta en bild när duschdörrarna i ”stängda” i duschläge.
   
 3. Mjölsered
  Byggveteran · Nivå 6
  Tre andra funderingar.
  Ingen mjukfog?
  Ingen nivåskillnad till "hallen"?
  Ingen nivåskillnad till bastu?
   
  • Laddar…
 4. Mjölsered
  Byggveteran · Nivå 6
  Jag hade skitit i processen och flyttat handfatet själv och tätat hålen. Hålen kommer ej heller att synas om vi talar om 100-150 mm. Tar för mycket kraft och energi att "hålla på".
   
 5. leby
  Medlem · Nivå 18
  Någon kanske redan varit inne på det men visst går det väl att flytta om du kan tänkadig att ha vatten rören 10 cm synliga på väggen till vänster om tvättstället, eller? Avloppet sitter ju i golvet i alla fall och det klarar väl lätt 15cm utan att hamna utanför.
   
 6. H
  Medlem Nivå 6
  Hur har du tänkt att kunna öppna duschen helt? Bastu på en sida och handfat på andra.

  Varför kan du inte öppna en dörr i taget när du ska duscha.
   
 7. O
  Renoveringsnovis · Nivå 12
  Klurigt. Ser ju absolut ut att gå att flytta 15cm men kanske ngt som lurar ögat? Avloppet hamnade så klart inte centrerat under kommoden. Hur argumenterar företagare gällande att det går att flytta 10men inte 15?

  Hur stora är duschdörrarna? 90x90? Kan du gå ner till 80 på sidan de tar emot? Eller byta till helt andra dörrar? Företaget får ju bekosta så klart
   
  • Laddar…
 8. P
  Medlem · Nivå 9
  Ett rundare tvättställ kan ju spara några cm också.
  Hur hållbar är duschväggen om man råkar öppna den lite hårt in i det spetsiga hörnet på tvättstället?
   
 9. A
  Medlem Nivå 2
  Tanken är inte att kunna öppna duschväggarna helt. Dushväggen närmast bastun kan öppnas till duschläge. Det är den andra duschväggen närmast handfatet som inte kan öppnas så mycket som det var tänkt eftersom handfatet placerats för nära. Dels blir öppningen mindre än det var tänkt, dels är risken att duschväggen går sönder när den slår i handfatet stor.

  Hantverkaren har konstaterat att man måste göra på ett visst sätt när man ska komma in i duschen. Man måste öppna dushväggen närmast handfatet först. Man får öppna den när man står framför duschen, sedan öppna den andra. Öppningen blir ca 40 cm.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  20190522_194943.jpg
   
 10. O
  Renoveringsnovis · Nivå 12

  Inte ok. Bästa är så klart om du kan hitta en lösning som ni kan komma överens om men annars hade jag nog hållt inne en rätt stor del av betalningen så får de väl föreslå en bra lösning. För att vara trygg i det så vill det till att du har gett dom en måttsatt ritning..
   
 11. N
  Medlem · Nivå 7
  Två frågor:

  Har du betalt allt?

  Hur ser vattentillförseln på väggen ut och vad exakt är det som gör att 10 cm är gränsen för möjlig flytt?
   
 12. yonna
  Medlem · Nivå 14
  Varför inte sätta en passande glasvägg mot handfatet och ett snyggt draperi (i båge?) från glasväggen? Då blir det ingen förändring av tätskikt och detta behöver inte bli fel. Jag är personligen inte förtjust i fällbara duschväggar som på sikt är svåra att hålla rena. Glas är alltid rent.

  Jag har själv ett litet, estetiskt fint svartkaklat badrum med just denna lösning och med helvitt duschdraperi som lätt rengörs i tvättmaskin. En duschdörr skulle inte heller få plats hos mig. Och det är fortfarande mycket snyggt och praktiskt efter 14 år!
   
  • Laddar…
 13. A
  Medlem Nivå 2
  Avloppet hamnar utanför kommoden om den flyttas 15 cm. Likaså rördragningen till handfatet. Detta går väl att gömma bakom kommoden om den endast flyttas 10 cm. Då behöver de bara byta några av kakelplattorna. Ska handfatet flyttas dit det skulle vara enligt ritningen, det är en måttsatt ritning, måste hela väggen och tätskickt m.m. göras om.

  Allt är inte betalt.
   
 14. K
  Medlem Nivå 9
  Det finns möjligheter att förbättra situationen, som föreslås ovan med annat handfat och evt kortare duschvägg. Men faktum kvarstår - hantverkarna har frångått ritningen och placerat handfatet 15 cm fel.

  I ett litet badrum där man tom ändrat planlösning och flyttat väggar för att få till en dusch är detta ett stort problem. I ett badrum på 10 kvm är det inte så mycket. Men i detta fall ÄR det mycket.
  Sannolikt har dessutom barummet kostat en del. Ska man då själv lösa det hantverkarna misslyckats med och som man betalat för?
   
 15. Workingclasshero
  Medlem · Nivå 11
  Flytta kommoden 15cm till höger.
  Ja, vattenledning och avlopp kommer lite off, inte så snyggt men duschväggen går att öppna.
  Låt hantverkarn dra av på priset för att det blev "fult".
  Sätt upp krokar och häng handdukar för, eller sätt dit en handukstork.

  Det är en lösning jag skulle stå ut med.