Byggahus.se

Hantverkaren drog sladdarna till LED-downlightsen inne i överskåpen!

 1. Solvskaftet
  Husägare · Skåne · 297 inlägg

  Solvskaftet

  Husägare
  Angående skruvarna så är det såna som medföljer täckskivorna. Men långt ifrån det bästa när man sätter täckskivor under skåpen, det enda positiva är att det är rätt längd...
   
 2. K
  Medlem · Västerbotten · 435 inlägg

  Knight

  Medlem
  Tror största problemet skruvskallarna som sticker upp. Glasen kommer rida på dom och de kan skadas i foten om du har otur. När vi byggde 2 ikea kök såg vi till att inte sätta dessa skruvar sådär
   
 3. A
  Renoverare · Eslöv · 319 inlägg

  andost

  Renoverare
  Det finns ju gott om plats att dra allting bakom skåpen om det är vanliga IKEA Faktum -skåp. Detta bör ingå i den normala fackkunskapen som man ska kunna begära att en elektriker / snickare skall besitta.
  I monteringsinstruktionerna för IKEA spots / downlights finns också exakt beskrivet hur man monterar dessa - med sladdarna dragna *bakom* skåpen.
   
 4. B
  Medlem · västerbotten · 144 inlägg

  b50gud

  Medlem
  om du ville ha skåpen nerplockade och uppsatta igen så skulle det kostat så mycket att du baxnat. men det finns andra billigare lösningar.
   
 5. P
  Medlem · 25 inlägg

  Paja79

  Medlem
  Han är elektriker inte snickare... han gjorde utifrån det som va,.. montera kabelkanal och låt det vara så,..
   
  • Laddar…
 6. U
  Medlem · STOCKHOLM · 17 inlägg

  Uffe-Nacka

  Medlem
  Inte mycket till yrkesstolthet där!
   
 7. P
  Medlem · Skåne · 489 inlägg

  polarsson

  Medlem
  Tur man inte är hantverkare. Hade blivit trött på kunder, slutat göra jobb och sen gått i konkurs...
   
 8. MiNiSde
  Medlem · 15 inlägg

  MiNiSde

  Medlem
  För mig framstår det som märkligt att plats för kabeldragning inte diskuterades från början. Det är ju en vital del av jobbet, och uppenbart något som jag som beställare skulle tagit upp från början. Det är nog svårt att lösa bättre, fast elektrikern borde lagt allt i en kabelskena från början.

  Ett tips ovan om extra hyllplan gömmer den bakre kan, om man vill ha plan ända bak, men oanvändbart är det hur som helst inte alls.
   
 9. OlssoniVallby
  Allvetare · Trelleborg · 149 inlägg

  OlssoniVallby

  Allvetare
  Undrar om det är elektrikerna i forumet som tycker det ser ok ut..?

  Vad vi andra tycker om det estetiska är egentligen inte relevant (men, ja, det ser för djävligt ut) utan vad du kunde förvänta dig att de levererar. Uppenbarligen hade du tänkt dig en annan lösning för att få osynlig kabeldragning. Det finns olika förväntningar på ett utfört arbete, och olika lösningar för att nå dit. Det är hantverkarens ansvar att ta reda på kundens förväntan på t.ex kvalitet kontra pris och tid så att alla blir nöjda. I detta fallet har man inte lyft den frågan utan skiter i det och drar kablar lösa och synliga i ögonhöjd i skåpen. Med vilken rätt då?

  Reklamera, berätta varför, och håll inne ett par tusen kronor på fakturan om de inte löser det.
  Har nämnts innan i tråden. Det enklaste och snyggaste för dold montering är en lös hylla i botten av skåpen med fräst spår för kablarna på bakkant. Höjden kan du säker avvara 16-18 mm på. ;)
   
  Redigerat 10 mar 12:37
 10. U
  Medlem · 52 inlägg

  Uppner

  Medlem
  Men saken är att det inte blivit "några tusenlappar extra".
  Det hade kostat betydligt mer än en par tusenlappar att montera ned halva köket, fräst spår (eller vad som nu behövts) osv osv.
  Även jag är ganska övertygad om att du inte varit redo att betala vad, enligt dig, en riktig installation skulle ha kostat.
  Kontentan är att du och hantverkaren uppenbarligen inte var överens om slutresultatet och till vilken kostnad det skulle/kunde utförts.
   
 11. M
  Medlem · 22 inlägg

  MiTi

  Medlem
  Ser för jävligt ut. Trist när många hantverkare enbart försöker göra jobbet så snabbt som möjligt utan någon som helst tanke på detaljer. Tyvärr är min erfarenhet att man får göra jobbet själv om man bryr sig om detaljer. I ditt fall är nog det minsta man kunde begärt att de skulle ta en diskussion INNAN de började borra hål i skåpen.
   
 12. JapeFox
  Husägare · Värmland · 14 inlägg

  JapeFox

  Husägare
  Precis, fungerar bra och snyggt blir det. :thinking:
   
  • Laddar…
 13. M
  Medlem · Lotorp · 108 inlägg

  magnushasselqvist

  Medlem
  Mmm, så kan det vara. De mycket duktiga hantverkare jag känner har alla det gemensamt att de gillar att prata med folk, och ta reda på vad de vill ha. Det innebär inte att de alltid går med på vad som helst, men kunden har definitivt fått allt förklarat för sig. Och de ringer alltid om de hittar något 'spännande' när de river det gamla, så att de kan ta bra beslut medkunden om vad som skall göras. Antagligen för att de faktiskt gillar att prata med folk. Den förmågan är vad en bra hantverkare lever på.

  /Magnus
   
 14. H
  Medlem · Västra Götaland · 15 inlägg

  Henriksberg1903

  Medlem
  Jag tycker inte att du ska klaga på arbetes kvalitet utan istället konstatera att arbetet inte är slutfört. Det kan ju omöjligt vara så att en elektriker lämnar sladdar fästa med tejp och tycker att de är färdiga.

  Skruvhuvudena är en annan sak, där är det ju fel monterat.
   
  • Laddar…
 15. S
  Medlem · 422 inlägg
  Helt korrekt! Däremot är "fackmannamässigt" ofta rätt långt från min miniminivå. Det känns som att det är vanligt att hantverkare tror att billigt är viktigast, vilket ibland kan innebära dyrare material om det spar på installationstid... det leder till att en del beslut tas som inte alls är rätt och leder till missnöjd beställare.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.