Byggahus.se

Hantverare debiterar för dator

 1. B
  Medlem · 14 inlägg

  boped

  Medlem
  OK så om du hyr in en markanläggare 5 dagar som ska gräva ur för stenläggning o behöver hyra en grävmaskin en dag då ska grävmaskinen ingå ????
   
 2. H
  Medlem · Västra Götaland · 3 356 inlägg

  HEM2121

  Medlem
  Man brukar få ett timpris inkl. Grävmaskin och förare.:crysmile:
  Men såsom du skriver så hoppas jag om du hyr en grävmaskin för en dag så hoppas jag grävmaskinen ingår.;):D Givetvis om du ska göra en markanläggning och anlitar anläggare så har du ju ett timpris för deras arbete och sen blir du givetvis debiterad för hyra av maskin. Däremot så debiterar de inte för spadarna separat.
  Använd lite sunt förnuft! Där sätter vi punkt för nu blir det så dumt att klockorna stannar!
   
  Redigerat 24 okt 2022 14:09
 3. B
  Medlem · 14 inlägg

  boped

  Medlem
  Ungefär så upp till var o en hur man debiterar vid löpande räkning fast pris en annan sak
   
 4. perra i skogen
  Medlem · Dalarnas · 598 inlägg

  perra i skogen

  Medlem
  När jag köper
  Skulle du tycka det var ok att betala mer i timmen för mig, bara för att din granne behöver ha felsökning med en dyr utrustning? Är väl bättre lägga den kostnaden på dom som behöver den hjälpen.
  Vad hade du sagt om hantverkaren sagt i förväg att för att klara av jobbet tillkommer hyra av dator för 530kr +moms. Hade du tackat nej eller ja till tjänsten?
  Nu jobbar jag en del inom fordon/maskin reparationer, där förekommer det ju att man tar extra betalt när man måste använda sig av specialverktyg/utrustning. Sådant som sällan används och är väldigt dyra i inköp.
  Skulle aldrig höja timpriset med tex 100kr för alla, när det bara är några få som behöver den hjälpen. Då får dom betala för det.
   
  • Laddar…
 5. M
  Medlem · 3 642 inlägg
  välkommen till båt ägarklubben bara vänja sig allt med båtar är dyrt och det går sönder saker hela tiden
   
 6. S
  Elektroniktokig · Dalarna · 4 292 inlägg

  SueCia

  Elektroniktokig

  Jag justerade din text så att den går att läsa.
  Inte alla hjältar bär mantel
   
  • Laddar…
 7. L
  Medlem · 2 617 inlägg

  lbgu

  Medlem
  Hade det varit något väldigt ovanligt, visst. Men idag måste du ha en dator till vilken hyfsat modern motor som helst. Det är snarare ett standardverktyg för en som jobbar med att serva motorer.
   
 8. M
  Medlem · 3 642 inlägg
  glöm inte dom årliga licenserna där kan det kosta otroligt mycket på mc sidan att det kostar minst 50 000 tusen för bara ett märke vet att volvo tar några hundratusen för sitt system
   
 9. H
  Medlem · Västra Götaland · 278 inlägg

  hilife

  Medlem
  Vilken tråd....
  Nu svängde det från en båtmotor till ställningskrig mellan hantverkare och it strateger. Intressant. Samma har som luftas frikostigt mot hantverkarens agerande lila stort förakt visas från hantverkare mot kontorspersonal. Undra på att det är krig i världen.

  Det är som många redan sagt, själva ideen att anlita någon som kan hjälpa till med en tjänst måste väl ändå bygga på att det finns en hederlighet? Det är verkligen inte speciellt svårt att inse att privatpersoner är livrädda för att anlita hantverkare då det aldrig i princip går att få ett pris på vad jobbet kommer kosta. Har jag som kund en budget på 25000 och får offert på 24000 och accepterar funkar det ju riktigt dåligt när fakturan som kommer är på 66000? Undrar inte hantverkaren var kunden ska hitta de pengarna? Hade jag varit hantverkare hade jag undrat över det. Nånstans måste det kommuniceras en förklaring. Hantverkare är experter, därför är de anlitade?. Utifrån det ligger väl ändå ett stort ansvar på hantverkaren att förutse det en lekman inte har erfarenhet av?

  Jag hör ( tydligen) till de förhatliga som numera efter ett hårt arbetsliv nu landat på ett kontor då kroppen inte längre orkar. På min arbetsplats debiteras inte kunden otillbörlig tid. Om vi lämnar ett pris, gäller det. Räknar jag fel, får vi svälja det. Våra kunder skulle aldrig acceptera några extra kostnader i form av " mjukvara", "restid" eller liknande som inte specats. De hade skrattat åt oss och vägrat betala. Vi förväntas veta vad vi gör och att vi utför tjänsten som det är lovat. Efterkonstruktioner på fakturan som inte kommunicerats är omöjliga att driva. Detta bygger förtroende. Ingen i en sund affärsrelation ska ha en känsla av att vara lurad. Det kan aldrig funka i längden.

  Självklart ska hantverkare tjäna pengar men problemet är när kostnaderna inte upplevs som skäliga. Solklart finns kunder som fläktar i det blå men får inte en lekman ( kunden) en vettig förklaring hur det hänger ihop och kanske inte förrän efteråt, blir det inte vettigt. Om hantverkaren kan ta till sig det, lär mycket vara vunnet, för alla.

  Lycka till med båtmotorn.
   
  • Laddar…
 10. perra i skogen
  Medlem · Dalarnas · 598 inlägg

  perra i skogen

  Medlem
  Men i dina exempel så verkar ni ju lämna fastpris eller en offert på ett jobb.
  Går inte att jämföra mot att någon tex vill ha en felsökning och det inte går att uppskatta tid och kostnad. Går ju inte ta 5000kr för en felsökning och sen tar den 1 eller 10 timmar. Eller går gör det väl, men tror inte man får speciellt många kunder.
  Har man sen inte ens frågat vad som ingår eller kan bli att kosta extra, får man ju skylla sig själv.
  Men detta är ju i min verklighet.
   
 11. F
  Medlem · 12 inlägg

  fyhrnils

  Medlem
  Tack för inlägget
   
 12. P
  Medlem · gävleborg · 895 inlägg

  polaris78

  Medlem
  Allt beror väl på vad man har fått för pris eller debiteringsmodell för jobbet och att det där framkommer vad jag förväntas betala som en klumpsumma eller som det här per timme sen tillkommer det här och det här.. Alla andra påhittade kostnader som man lägger på slutfakturan som man inte tydligt kommunicerat om är det bara att bestrida som felaktiga och dra bort innan betalning så slutsumman överenstämmer med vad man kommit överens om...

  Felar den som säljer tjänster på att har misssat eller glömt eller tycker att jag som kund ska gissa mig till detta så är det deras problem..

  Men många idioter till folk gör ju ännu idag missen att inte fråga vad saker kostar utan anlitar först och sen när man får fakturan börjar man tjaffsa om att det är för dyrt. då får man stå sitt kast och betala
   
 13. A
  Medlem · 73 inlägg

  Ankmamma

  Medlem
  V

  Visst frågar folk vad det kostar men svaret blir inte fullständigt och en kund som fågar ingående om priset och upplägget kommer inte att få en hantverkare för den anses besvärlig.
   
 14. P
  Medlem · gävleborg · 895 inlägg

  polaris78

  Medlem
  Att få nån slags prisinformation eller en offert som på nåt vis beskriver hur debiteringen kommer räknas fram är fan inte att vara besvärlig... Men vill man bli rånad så är det ju ett bra förslag att låta bli och bara låta folk fixa men gnäll inte sen att det blev 4 ggr så dyrt som det borde vara


  Lite standard verkar ju vara att firman berättar att det kostar 700kr timmen plus materialet och beräknas ta 1 vecka , byggställning tillkommer.. sen när fakturan kommer så tar man timpriset men utanpå det man kommit överens om så debiterar man 250 kr dagen per bil och ingen har berättat att man åker i tre bilar dit varje dag och sen 25 kr mil i milersättning och det kostar 1000 kr dagen i bilavgifter och sen glömde man nämna att det var 700 kr i timmen per snickare och självklart skickar man 3 då dom jobbar i lag och plöstligt så skiljer sig kundens förväntning på 30 000 plus material som ju var det som man fått info om till 100 000 för snickarna och deras bilar och resor i båda fallen tillkommer allt material och ställning..

  Klarar man inte av att lämna en korrekt offert som tydligt påvisar vad det kommer kosta för den som betalar så är det dags att lära sig det

  hade jag fått en prisuppgift som säger 30 000 och får en faktura på 100 000 så hade jag hänvisat till avtalet man har och det hade blivit läropengar för firman att lära sig att ge vettiga offterter som stämmer med vad man vill ha betalt när fakturan kommer

  byt ut snickare mot valfri yrkesgrupp om det svider i nåns samvete ...
   
  • Laddar…
 15. vvsavlopp
  Medlem · 207 inlägg

  vvsavlopp

  Medlem
  På Toyota behöver du aldrig lämna in bilen då dom aldrig verkar gå sönder.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.