Byggahus.se

Halvinbyggt badkar - hur göra "hyllan" runt?

 1. HappyDigger
  Verktygstokig · Rosersberg · 64 inlägg

  HappyDigger

  Verktygstokig
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  Badkar_halvinbyggt.jpg


  Hej,

  Vi håller på att bygga ett nytt badrum i en tillbyggnad och är klara med kakel, tätskikt etc. Nu håller jag på att fundera kring badkaret. Idealiskt skulle vi haft ett som passar i utbyggnaden men det gick inte så det blev ett fyrkantigt. Detta gör att jag ska bygga in det på tre sidor men behålla fronten på badkaret så egentligen blir det tre "hyllor".

  1. Hur ska man bygga en ram som gör att det håller att sitta på eller kliva på. Stålreglar med någon byggskiva på typ luxskiva eller motsvarande från byggvaruhusen?

  2. Ska man ens bygga en ram och använda en tjockare skiva istället? Vill ju ha öppet under så det inte blir någon fuktfälla och att man ska kunna dra fram badkaret och kunna göra rent.

  3. Höjden? Ska man göra den under kanten så att badkaret ligger några mm ovanför? Om man flexfogar kan man inte dra ut badkaret men kommer åt någorlunda genom att ta av fronten. Tror det blir svårare att få bra passform om man gör kant-i-kant?

  4.Framkanten på sido"hyllorna". De ska ju gå hela vägen ner till golv. Om man lägger karet på, ska man även göra så att fronten ligger emot kant i kant eller ovanpå? Fronten har ju ca 2 cm kant.

  Är det någon som har andra idéer eller erfarenheter så mottages de gärna.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.