Byggahus.se

Håller det för taktegel?

 1. F
  Medlem Nivå 5
  Jag har ett gammalt uthus som det nu ligger ett plåttak på som har en del hål i sig. Därför behöver det bytas ut. Jag har dock tänkt att göra uthuset lite mer som ett gammalt uthus så därför byta ytterpanel samt lägga på ett äldre taktegel Den stomme som finns idag ser ut som ritningen och bilderna. Frågan är om det håller för att lägga råspont och sedan ett tegel på.

  Om det inte håller, hur kan jag stärka upp takstolarna så det håller. Och är det då bara takstolarna som behöver stärkas upp?

  Kolla gärna på bilderna och kom med er expertis :)
   
 2. larsbj
  Medlem · Nivå 13
  Väggarna håller men jag behållt den liggande panelen då den hjälper till bra att flytta krafter till plintarna, sätt den nya panelen utanpå.

  Takstolarna är på gränsen, tycker du ska förstärka dom dels med en rejäl lask eller spikplåt ut vid hammarbandet så över och underram sitter ihop bra, och även med ett snedsträva åt varje håll.
   
 3. F
  Medlem Nivå 5
  Tack för svaret. Då ska vi se om jag hänger med på alla begrepp. Kolla bifogad bild, är det så du tänker att varje stol ska sätrkas upp på respektive sida? Regeln är där 45x70, bra dimension?
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  Skärmavbild 2015-04-20 kl. 08.18.50.png
   
 4. larsbj
  Medlem · Nivå 13
  Ser ut som du förstått rätt, skulle ta 45x95, och sätt dom emellan istället för på sidan.
   
 5. F
  Medlem Nivå 5
  • Laddar…