Byggahus.se

Hämndaktioner från Stadsbyggnadskontoret?

 1. A
  Medlem · 30 inlägg

  abcd

  Medlem
  Tänkte bara kolla om någon annan upplevt att dom råkat illa ut för att dom ifrågasatt Stadsbyggnadskontoret och Byggnadsnämnden.  

  Vår granne har bygglov på 70 kvm samt en övervåning vars inntertak ska vara under 190 cm. Byggnaden är väl en sisådär 5 meter hög och har fönster på övervåningen som går upp till 220 cm. Totalytan är närmare 200 kvm. Dessutom har hon rivit/eldat upp ett gammalt garage/uthus på 80 kvm och och tänkte smälla upp en ny kåk på 100 kvm i två plan. När andra våningen kom upp ringde vi Byggnadsnämnden som kom ut på plats. Hon fick ta ner övervåningen, men inget sades om den nya undervåningen. Stadsarkitekten har sedan personligen hävdat att hon bara gjort en ombyggnad och även sagt saker som "Det är ju synd om henne" och "Tänk på att ni själva ska bygga snart...". Pga flatheten som visades gjordes en officiell anmälan till Stadsbyggnadskontoret som ingen svarade på. Nästa steg blev då att vända sig till Länsstyrelsen som sedan drygt ett år utreder ärendet. Men konsekvensen för oss har blivit att vi för vårt husbygge tvingats av Stadsbyggnadskontoret att fylla i en bunt protokoll o.dyl samt ta markprover som absolut ingen annan granne gjort tidigare. När vi ringde till någon på kommunen och frågade om hur en blankett skulle fyllas i lät dom jätteförvånade för det var så ovanligt att nån fyllde i en sån.  >:(

  Snacka om att det är korrumperat på Stadsbyggnadskontoret i vår stad. Har någon annan liknande erfarenheter?
   
 2. volvo
  Medlem · Södra sverige · 2 771 inlägg

  volvo

  Medlem

  Re: Hämndaktioner från Stadsbyggnadskontoret?

  Personerna på våra stadsbyggnadskontor är mänskliga precis som alla andra.
  Vissa är juste, andra ägnar sig åt myndighetsmissbruk, somliga är korrupta och några är okunniga.
  Har man tur så får man bra handläggare på en av deras bra dagar.
  Har man otur så får man en kass handläggare på någon av deras sämsta dagar.
  Om man har otur så kan man antingen sparka sig trött och hävda sin rätt och få bygget försenat eller så kan man försöka att med list och människokännedom försöka lindra smällarna och få igenom sitt ärende lite snabbare.

  Livet är ett lotteri!
   
 3. A
  Medlem · 78 inlägg

  Anna_Dyring

  Medlem

  Re: Hämndaktioner från Stadsbyggnadskontoret?

  Håller med volvo, med lite list och vænlighet brukar man komma næstan hela vægen upp till stjærnorna!

  Lycka till :D :D :D
   
 4. Faidros
  Medlem · 1 499 inlägg

  Faidros

  Medlem

  Re: Hämndaktioner från Stadsbyggnadskontoret?

  Eller som saturnus2 skrev i ett helt annat sammanhang:

   
 5. A
  Medlem · 30 inlägg

  abcd

  Medlem

  Re: Hämndaktioner från Stadsbyggnadskontoret?

  Kan göra ett tillägg ang. början på strängen... Hade vår granne varit normal så hade vi inte brytt oss det minsta om alla hennes överträdelser, men efter att hon försökt sno bygg-el från oss, hotat med polis för att hon inte fick sno bygg-el, andra påhittade polisanmälningar, skrik åt grannar och andra, anmälningar till Stadsbyggnadskontoret för grannars korrekta byggen samt hennes ansträngningar för att försöka stoppa våra egna byggplaner så tyckte vi att det var slut med "vända andra kinden till"-metoden. Detta är alltså anledningen till att vi överhuvudtaget lagt ner kraft på att göra anmälningar mot henne. Det är inte så att vi bara för nöjet att jäklas med någon drivit ärendet vidare.
   
 6. volvo
  Medlem · Södra sverige · 2 771 inlägg

  volvo

  Medlem

  Re: Hämndaktioner från Stadsbyggnadskontoret?

  Låter som början på en underbar grannsämja........... :-[
  (obs! ironi)
   
 7. A
  Medlem · 30 inlägg

  abcd

  Medlem

  Re: Hämndaktioner från Stadsbyggnadskontoret?

  Resultatet när man har en så enormt jobbig granne tycks bli att alla andra grannar får jättefin sammanhållning så nåt gott har det ändå kommit ur det hela.   :)  

  Sen håller vi alla tummarna för att vår jobbiga granne ryker så småningom eftersom hon är skyldig sina entreprenörer MYCKET pengar. Kommer också krävas mer pengar för att färdigställa hennes halvfärdiga, felbyggda kåk så den följer ritningarna som godkänts av Stadsbyggnadskontoret.  ;D
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.