Byggahus.se
 1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

Hällbacken etapp 2

 1. L
  Medlem · Norrbotten · 31 inlägg

  lulebon

  Medlem
  Exakt, är ett a-hus. "Modifierat" lindholmen.

  Bara att hoppas att besiktningen går bra då med andra ord😉
   
 2. L
  Medlem · Norrbotten · 58 inlägg

  Lottisz

  Medlem
  När räknar ni att flytta in i erat fina stora hus?
   
 3. L
  Medlem · Norrbotten · 31 inlägg

  lulebon

  Medlem
  Blir nog i slutet på april
   
 4. S
  Medlem · Norrbotten · 13 inlägg

  Sands

  Medlem
  Vi kommer dra igång vårt bygge denna vecka, risken finns kanske att vi måste spränga också?
  Är det någon här som har sina barn på någon av förskolorna på Björkskatan eller känner till någon och kan rekommendera? Vi kommer söka plats för två barn till nästa höst och vi har dålig koll. Såg att det även fanns ett som heter Norrskenet. Privat antar jag. Tacksam för tips :)
   
 5. L
  Medlem · Norrbotten · 58 inlägg

  Lottisz

  Medlem
  Hej och välkommen till tråden Sands. Vi har bott på Björks innan vi bestämde oss för att bygga, så våra barn 4+7, är på Brisen och Boskataskolan. Det finns 4 förskolor på Björx, som du själv nämnde Norrskenet, en tillfällig på Boskataskolan, Ormberget, Vintergatan och Brisen. Jag känner ingen som har sina barn på Norrskenet men vi har varit på besök det är jättefina lokaler som är integrerade med skolans lokaler. Den tillfälliga avd på Boskataskolan är endast öppen periodvis för barn som inte fått plats på de andra förskolorna, pga platsbrist, hit söker man inte. Ormberget ligger närmast Hällbacken sett, första avfarten på Björx. Det är nog en bra förskola, har ingen som har barnen där, har ingen uppfattning. Brisen har haft ett oförtjänt rykte för några år sen, men vi har haft barnen där i 3år och idag är förskolan väldigt omtyckt och tryggt. Pedagogerna där är engagerade med aktiviteter/teman och utflykter m.m. Jag rekommenderar Brisen fastän den ligger längre bort från Hällbacken, vid centrum på Björx. Vintergatan ligger allra längst in i Björx och är ett jätte omtyckt ställe, längst bort från Hällbacken.
   
  • Laddar…
 6. J
  Medlem · Norrbotten · 77 inlägg

  Johan01

  Medlem
  Vi har precis skickat in förskoleönskemål för vår 15 månaders (ska börja i mars). Vi valde 1:a Ormberget. Har en kollega som har sina barn där och de är jättenöjda, ligger som tidigare nämt även närmast från Hällbacken.

  2: hand tog vi Sundet som ligger på Porsön. Även där har jag en kollega som har barnen på och är mycket nöjd. Är tydligen ett vanligt ställe för "björsbybarnen" att gå där. Den ligger även rätt bra till placeringsmässigt då man kör en liten sväng förbi björsbyn istället för in på björks och vända.

  3:e Tog vi Lulsundet, känner ingen som går dit men tycker att den verkar vettig. Ligger fint till och inte allt för stort.
   
  • Laddar…
 7. L
  Medlem · Norrbotten · 58 inlägg

  Lottisz

  Medlem
  Sands, vilken tomt är eran?
   
 8. S
  Medlem · Norrbotten · 13 inlägg

  Sands

  Medlem
  Tack snälla för tips, precis vad vi behövde. Det är väldigt svårt att bilda sig en uppfattning av att bara läsa på internet och vi har inte ens flyttat till Luleå ännu så inte lätt :) Vi har två tjejer, en 18 månader och en 4 åring, känns roligt att det verkar bli så mycket barn i området.
  Vi ska bygga på tomt 1:143 med Vittjärvshus.
   
  • Laddar…
 9. S
  Medlem · Norrbotten · 13 inlägg

  Sands

  Medlem
  Vintergatan blir alltså närmast om man skulle cykla eller ro :)
   
 10. L
  Medlem · Norrbotten · 31 inlägg

  lulebon

  Medlem
  Ser att ni har kommit igång med grunden nu Sands, är ni där nått på dagarna?
   
 11. S
  Medlem · Norrbotten · 13 inlägg

  Sands

  Medlem
  Ja idag drog det igång, spännande. Nej, vi är inte där alls just nu, vårt flyttlass norrut har inte gått ännu så vi bygger på distans än så länge. Min pappa är där och fotar och kollar lite emellanåt. Går allt bra för er? Fint hus ni bygger.
   
 12. L
  Medlem · Norrbotten · 31 inlägg

  lulebon

  Medlem
  Det flyter på bra nu, inga nya problem. Har ni klarat er från berget? Verkade gå bra att dra in VA för er.
   
 13. S
  Medlem · Norrbotten · 13 inlägg

  Sands

  Medlem
  Ja vi verkar ha klarat oss från berg, vilket också geotekniska undersökningen hade sagt. Så det känns bra. Huset kommer v 3 om jag inte minns fel så blir en långt väntan :)
  Är det många på etappen som har börjat flytta in eller kommer inom en snar framtid?
   
 14. T
  Medlem · Norrbotten · 17 inlägg

  Therese H

  Medlem
  Ni som har barn på Hällbacken: Vilka förskolor går de på? Vår Astrid ska börja i januari och vi fick i dag hem ett erbjudande om en plats på Boskataskolan där de tydligen ska öppna en tillfällig avdelning pga många barn vid Björks. Är det någon annan som fått sina barn placerade där?
   
 15. E
  Medlem · 14 inlägg

  Eva Rutberg

  Medlem
  Om det är någon som behöver flyttkartonger så hör av er, vi har ett gäng som vi gärna vill bli av med så fort som möjligt.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.