Byggahus.se

Häcksjukdomarna som gör att du kanske bör välja annan häckväxt

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
  Cajsa Jacobsson listar häcksjukdomarna som gör att du kanske vill överväga annan växt och tipsar om vilka häckar som är en säkrare investering. Genom att presentera friska häckval hoppas hon vi i längden får mer hållbara trädgårdar.

  Du kan läsa artikeln här: Häcksjukdomarna som gör att du kanske bör välja annan häckväxt
   
 2. E
  Medlem · Nivå 11
  Udda urval! Liguster är jättevanlig där jag bor och jag har aldrig sett någon sjuk. (Däremot är folk dåliga på att ta bort snön på vintern vilket förstör formen på häcken. Den blir bredare upptill än nertill och kan även kantra.) Avenbok rekommenderas av många och jag har inte sett någon sådan sjuk heller. Däremot håller jag med om problemen med tuja. Sibirisk ärtbuske nämns inte, den är hopplös eftersom den i stort sett alltid får mjöldagg och blir jätteful.
   
 3. K
  Medlem Nivå 6
  Naverlönn heter den, inte "näverlönn".

  Jag har heller aldrig upplevt några problem med avenbok och gallbildningar brukar generellt bara vara estetiskt och inte utgöra något hot mot plantorna.
   
 4. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 21
  Jag uppdaterade artikeln med lite mer information och förtydligade. Cajsa har torrt under fötterna. Hon för en dialog med forskare vid SLU i Uppsala och de bekräftar hennes erfarenhet av häckar. Sjukdomarna finns över hela landet, men vissa delar är mer drabbade.