Tjena alla!
Har byggt mig ett markdäck och tänkte nu sätta häck runt detta.
vad ska jag sätta? jag är lat så jag vill inte hålla på och klippa en massa. jag har hundar som pinkar lite här och där. vill ha en tät häck, nått jag kan bestämma höjd på.
finns det nån som inte växer på höjden när man väl har klipp den? som ni säkert redan har listat ut så är jag inte särskilt insatt i vårat växtrike!
så snälla hjälp en stakars sate som inte ens vet vilken zon han bor i!! (bor i gävleborg)
var övertydlig i era svar! :D
Tack på för hand!
 
Gävle ligger i zon 4, men lokala variationer kan flytta zonen åt både ena och andra hållet. Är det ett kallhål exempelvis? Man kan flytta växtzonen själv också i viss mån genom att exempelvis genom att skapa en bra jordmån för växterna, att de inte får stå med "blöta fötter", att inte plantera dem i blålera eller direkt i ett grustag. Rätt växt beroende på jordmån.
Växter som inte växer brukar annars kallas döda eller plast ;)
Skämt åtsido, så tror jag att du vill ha en långsamt växande häck av barrträd. En fördel är att de är gröna året runt. Kanske klot-thuja eller dvärg-gran. En hel del tips kan du nog få av din lokale trädgårdsmästare eller vill du surfa på nätet rekommenderar jag http://www.hortogreen.com/shop/
Jag har beställt häckväxter mm därifrån, för leverans till Gävle, och det har gått alldeles ypperligt.
Lycka till!
 
malinahlen skrev:
Skämt åtsido, så tror jag att du vill ha en långsamt växande häck av barrträd. En fördel är att de är gröna året runt. Kanske klot-thuja eller dvärg-gran.
Nu är det så att vintergröna växter är väldigt känsliga för hundkiss och har man jyckar bör man inte ha sådana växter i den del av trädgården som hund/arna har tillgång till. Min hanhund lyckades kissa sönder två nyplanterade, stora, extremt fräscha thuja smaragd på nolltid förra sommaren. Men är man flitig med att kuta runt med vattenslangen och duscha varje kissfläck på direkten - ja då kan man gott köra med vintergröna dyra buskar ;)

Vill du inte ha mycket jobb och är du inte överintresserad av trädgård kan du mycket väl sätta en lämplig spirea (finns i flera höjder) och är billiga också. De blir täta och fina och kräver bara en gallringsinsats någon gång om året och är stryktåliga på många sätt. Tål kiss väldigt bra också :p
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.