Byggahus.se

Gummitak

 1. D
  Medlem Nivå 9
  Har någon på forumet installerat "gummitak"? Vad ligger kostnaden på ungefär?

  mvh
  David
   
 2. D
  Medlem Nivå 9

  Re: Gummitak

  Nja, det ska vara på taket inte inuti. Riktigt så vilt går det inte till hemma. ;)

  mvh
  David
   
 3. pappskallen
  Medlem Nivå 10

  Re: Gummitak

  gummitak var "vanligt" på 70 -talet och är en tunn gummiduk som lades lös och sedan vulkades ihop i skarvarna. sist barlastade man med singel.

  Idag använder man en tjockare variant av sk. EPDM, den har dessutom stomme (av nån typ av väv) så den är stum och lite tjockare. tror fortfarande att man brukar barlasta den. priser har jag inga men skulle gissa på att den är dyrare än ett papptak UTAN ev. barlast.

  om du absolut vill ha priser på detta så är nog bästa alternativet att börja jaga runt bland takfirmorna i dom större städerna.
   
 4. D
  Medlem Nivå 9

  Re: Gummitak

  PP: Tack för infot. Pratade med en takläggare som inte rekommenderade gummitak. Det skulle visst se väldigt fult ut på sommaren.

  mvh
  David
   
 5. S
  Medlem Nivå 3

  Re: Gummitak

  Japp, och är rena mardrömen vid brand! Duken faller ner och krymper ihop. Så är det med dukar från det glada 70.....hur de nya är vet jag inte.
   
 6. Hemmakatten
  Moderator · Nivå 18

  Re: Gummitak

  I Hus & Hem nr 3, 2005 (mars) vann ett hus i Höllviken tävlingen Årets Hus. Det är byggt i tre delar, en högre mittdel i cederträ och två sovrumsflyglar i vit puts och platt tak. Det taket är lagt med grå gummiduk. Huset är byggt av JW-hus och ritat av arkitekt Mikael Wikeborg, Wikeborg & Sander Arkitektur och Fastighetsutveckling i Malmö.

  Är säker på att det skett en produktutveckling sedan 70-talet. Med dagens medvetna byggare/byggherrar/byggnormer skulle inte ett sådant tak läggas ifall det inte vore bra.

  David, om du tar reda på lite mer om moderna gummitak får du gärna redovisa resultatet här.
   
 7. M
  Medlem Nivå 7

  Re: Gummitak

  nej om det vunnit pris i en designtävling där inte juryn bestod av takläggare, kan det ju inte vara dåligt
  INTE!!!
  Gummi åldras, jättebra ide´att behöva lägga upp singel i tonvis på taket-ökad belastning, dessutom är det ju platta tak, vilket säkert är bra i södra europa där man kan sova ute men inte är så bra i Norden.
  Tänk, vissa arkitektritade hus i sverige har tom tak som lutar inåt , med en brunn i centrum..
  SMART-inte ::)