Byggahus.se

Gröngula blad på avenbok?

 1. P
  Medlem · 26 inlägg

  PerAndersson

  Medlem
  Hej!
  I våras planterade vi en avenbokshäck. Alla plantor har tagit sig, men vissa har fått en mer gröngul nyans på bladen än vad övriga plantor har (jämför plantan till höger med den till vänster i bilden). Är det bara naturlig variation, eller kan det tyda på att något är fel? De är planterade i samma jord och får vatten från samma bevattningsslang, så förutsatt att inte något är fel på slangen borde de ha ganska identiska miljöer.

  Mvh Per
   
 2. C
  Medlem · Stockholm · 13 inlägg

  Caronil

  Medlem
  Hej Per!
  Nyfiken på hur det har gått för er Avenbok? Vi har nämligen planterat nu på våren och har exakt samma ”problem” (?). Mycket tacksam för svar :)

  /Caroline
   
 3. P
  Medlem · 26 inlägg

  PerAndersson

  Medlem
  Hej!
  I år är alla bladen gröna igen. Dock är plantan som var gul på bilden spädare än den gröna plantan. Det är ett antal plantor som är spädare, men tyvärr kommer jag inte ihåg om det är samma plantor som var gula i höstas.
   
  • Laddar…
 4. C
  Medlem · Stockholm · 13 inlägg

  Caronil

  Medlem
  Hej!

  Stort tack för snabbt svar. Vi håller tummarna här hemma och har is i magen

  /Caroline
   
 5. K
  Medlem · Munkedal · 627 inlägg

  Kalle B

  Medlem
  Gula löv tyder på att plantan inte kan ta upp det vatten den behöver. Även om alla plantor är planterade på samma sätt kan någon ha haft sämre rötter från början och därför fått kämpa lite mer än andra plantor.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.