Byggahus.se

Grannens "sophus" på vår tomt

 1. AnnaKanin
  Medlem · 534 inlägg

  AnnaKanin

  Medlem
  Jag bor i en bostadsrättsförening som är byggd av en byggherre. Denna byggherre äger även grannfastigheten som är en hyresfastighet.

  När jag kontrollerar tomtgränserna efter den tomtkarta jag fått från kommunen (märkt nybyggnadskarta) ligger hyresfastighetens "sophus" 3m in på bostadsrättsföreningens tomt.

  Vem äger huset?

  Hur rättar man till detta?
   
 2. Robert_Maria
  Medlem · Västmanland · 2 232 inlägg

  Robert_Maria

  Medlem

  Re: Grannens "sophus" på vår tomt

  Bostadsrättsföreningen är sin egen efter att den är bildad. Det vill säga att byggherren inte längre har vare sig rättigheter eller skyldigheter emot BRF. Om det är så att "sophuset" endast används av hyresrättsfastigheten så har den ju hamnat lite fel.

  Ägandeskapet verkar om inget annat är specificerat i något dokument vara bundet till hyresrättsfastigheten. Det är iaf så jag tolkar det du skriver.

  Hur man kommer till rätta med detta kan göras på flera olika sätt. Flytt av sophuset från er fastighet (om det inte används av er). Delat användande. Debitering av markhyra för detta hus. Ja, det finns säkert fler lösningar men det är inte lätt att gissa sig fram till alla detaljer i ärendet.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.