Byggahus.se

Grannens grävmaskin stör.

 1. G
  Medlem Nivå 6
  Hade det här varit Flashback hade jag trott att du var ett troll. Hur tror du att hus och trädgårdar blir till?

  Jobbar han nu med det här hela dagarna så kan du nog vara lugn för att han inte direkt nöjeskör på kvällarna. Han håller på med ett projekt och ett projekt tar slut. Förr eller senare. Och jag skulle snarare glädja mig över att ha en granne som har sådana intressen än en som bara sitter på arslet och klagar. På grannarna till exempel.

  Jag är nog inne på samma linje som Andy78. Men inte till en lägenhet. Där kan det finnas barn och trafik och annat som låter. När jag blir less på folk brukar jag drömma om ett ställe med folkfri zon på ett par kilometer. Det skulle kanske vara något för er?
   
 2. Tallguy196
  Självbyggare · Nivå 6
  Nej då... Är grannen det minsta intresserad av världsförbättrande åtgärder kommer det att viska runt en robotgräsklippare såklart! :ok:
   
 3. H
  Verktygstokig · Nivå 9
  Vart i Stockholm i helgen ja.
  Ufff jag håller mig gärna hemma där jag hör korna prata med blommorna och grannen som pressar hö.
  Än att höra polis sirener dygnet runt och trafik och tutande bilar.
  Då stressar inte en granne som gräver med en maskin 100 m bort väldigt mycket.

  Ta vara på den grannen, man kan ha väldigt mycket roligt ihop.
   
 4. A
  Medlem · Nivå 14

  Han ska väl bygga något på platsen.
   
 5. A
  Medlem · Nivå 14
  Vad säger grannen när ni pratar med honom?
   
  • Laddar…
 6. H
  Verktygstokig · Nivå 9
  Kanske blir en stor maskinhall till sina maskiner
   
 7. L
  Medlem · Nivå 7
  Det undrar jag med! Sen som många andra säger, att känna någon med en grävare är väldigt bra!
   
 8. G-83
  Renoverare · Nivå 10
  Jo du är kinkig. Du bor på landet där många är egna företagare. Det är en himla tur att du inte har ett lantbruk med djur som granne. Där är det aktivitet från tidig morgon till kväll varje dag i veckan.

  Tiderna du anger att grannen är igång är inte mycket att gnälla om. Lev med det eller flytta. Livet på landet är en bullerbyidyll för många i stan men för oss som bott så hela livet är det ingen överraskning med maskiner, djur eller motorsågar som är igång varje dag.
   
 9. bonnier
  Renoverare Nivå 11
  Till skillnad mot de flesta, vad det verkar, så kan jag sympatisera med TS. De har hoppats på en lugn och trevlig lantmiljö (sådana finns faktiskt) men har fått en granne som är på väg att grusa förhoppningarna. Det är surt och jag förstår att de känner sig besvikna och vill göra något åt saken. Men tyvärr är det nog som de flesta säger, det är inte så mycket att göra åt saken. Prata med grannen för att stämma av läget och hoppas på ett övergående problem alternativt acceptera situationen och försök att leva med det, eller börja om på ny kula på annan plats. Det är tyvärr inte så lätt att hitta drömhuset med drömtomten och drömläge på samma gång som man får drömgrannarna.
   
 10. H
  Medlem · Nivå 12
  Där det finns folk finns det ljud.
  Och vi alla tål olika mycket ljud.
  Här bor jag brevid ett vägbygge som pågått ett år, enligt tidplan ska det vara klart hösten om tidplanen håller. Jag stör mig inte så mycket på ljuden då jag bor i stan. Tycker det är kul att se hur allt skapas fram av skickliga grävmaskinister. Och arbetstiden har varit 06.00-19.00 nu på sista tiden även lör- och söndagar.
  Det har stundtals varit fräsning av asfalt, sprängning, vältning, kapning av granitkantsten. Har ca 75meter till vägen som byggs.

  Nåväl skogen tar väl slut för din granne. Då tystnader väl motorsågen.
   
 11. Isakare
  Medlem · Nivå 14
  Nä, det är inte normalt. Har en kompis vars granne har ödelagt 17.000 kvm med motorsåg och grävmaskin, han har även gått över tomtgränserna, borrat efter vatten på fel sida tomtgränsen mm.
  Maskiner har körts alla dygnets timmar, och det är inte bara ljudet som stört, utan också strålkastarna på maskinen som slagit in genom fönsterna varje gång maskinen svänger runt, när den körts vinterkvällar. Kanske låter basalt, men när 5 LED strålkastare lyser in i vardagsrummet var 20e sekund 5 timmar i sträck, kan man hålla sig för skratt.

  När jag läser detta funderar jag på om TS och min kompis bor på samma ställe.
   
 12. T
  Medlem · Nivå 16
  Det finns sådana hyperaktiva människor som inte kan sluta göra oväsen för dom gillar det. Och man kan reta sig vansinnigt på det. I dagens skola finns några bokstavskombinationer för det.
  Det finns tyvärr inget botemedel. Så jag skulle flytta för att spara den egna hälsan.
   
 13. H
  Verktygstokig · Nivå 9
  Bodde väl ts 100 m från grannen så frågan är va starka lamporna är då.?
   
 14. A
  Medlem · Nivå 19
  Som flera skrivit, ta reda på vad grannen gör och omfattning. Man kan ju inte börja planera något förrän man har tillräcklig vetskap om hur det påverkar framtiden.
  En traktor kan ju gå länge om man kör kraftuttag t. ex. för en vedprocessor, etc.
   
 15. C
  Renoverare Nivå 6


  Näää inte sälja som tomter. Han kommer bygga en gigantisk arena ala Tele2 och sen bara låta artister som spelar tung dödsmetal röja fritt