Byggahus.se

Grannar patrullerar område för att slippa stöldligor

7k läst  47 svar

Status:
Stängd
 1. D
  Medlem Nivå 3
  Problemet med det är att då hittar man mest folk som svamlar om sina fantasier i sina bloggar.

  Om det hade varit sant så skulle länder med stora klyftor ha hög kriminalitet. I verkligheten stämmer inte det. Ofta har dom extremt låg kriminalitet.

  Dock har du lite rätt då de kriminella i Sverige i stort sett hittas i de få % av de mest misslyckade individerna.
  Ett av problemen är att vi med lagstiftning och fackföreningar skapar dessa misslyckade individer.
   
 2. J
  Medlem Nivå 4
  Absolut! Den regeringen har också bidragit.
   
  • Laddar…
 3. D
  Medlem Nivå 3
  Jag förstår inte riktigt vad du vill få fram med ditt inlägg. Är det att offentlig sektor är excellent på att driva verksamhet, och att därför skall de driva utbildningsväsende. Och det faktum att vi har en liten andel utbildning som inte drivs av offentlig sektor är orsaken till bostadsinbrott?

  När jag tittar på Nordkorea, Sovjet, Myanmar med flera länder där offentlig sektor dominerar kan jag inte se att det varit speciellt framgångsrikt.

  Sedan ser jag inte kopplingen till bostadsinbrotten.

  Bostadsinbrott är vad jag kan bedöma 100% överlagda. Eller om man så vill 0% affektionsbrott.
  Överlagda brott kan man få bort helt genom att få upp sannolikheten för upptäckt till nära 100% och ha tillräckligt kännbar påföljd.

  Det har hänt att utländska stöldligor åkt fast i Sverige. Och när åklagare kan bevisa uppsåt och en omfattande verksamhet så åker de dit på mångåriga fängelsestraff och utvisning. Problemet för åklagare är att kunna bevisa detta.
   
 4. S
  Medlem Nivå 1
  I vårt område har vi 'telefonkedja' där vi meddelar varandra om vi ser något misstänkt. Jag som arbetar hemifrån tvekar inte att gå till grannarnas hus ifall jag ser okända eller bilar som inte brukar vara i området som stannar upp.

  Vi har även haft ett par uppmärksammade rån i hemmet där åtminstone ett slutat i mord. Polis, det existerar inte i min del av Halland. Ser någon enstaka gång civila trafikpoliser längs länsvägen jagandes fortkörare.

  2017 rapporterade Manne Gerell, som är kriminolog, m.fl. andra forskare att vår grova brottsstatistik låg i paritet med Mexicos. idag är den högre per capita. Tänk på att i Mexico bor det 130 miljoner människor, hade vi varit lika många hade vår statistik varit i klass med ett land i krig.
   
 5. M
  Medlem Nivå 2
  Är rädd att denna utveckling inte går att vända helt och hållet. Jobbar själv med rättsväsende ( dock är inte anställd där) och ser problemen framför allt i att
  - polisen är hopplöst underbemannad
  - när de ändå lyckas ta fast tjuven/våldsverkaren träder rättsväsende in i form av åklagare och domstolar ( om det ens blir rättegång ) och uppvisar ibland beteende som moderatpolitiker Hanif Bali nyligen kallat ”syltryggar”. Ordvalet är kränkande och det får politikern stå för ,men att det förekommer obegripligt milda påföljder för brott mot person och egendom är alarmerande . Det anmärkningsvärda är att lagstiftningen ofta ger utrymme för betydligt hårdare straff men åklagare / domstolar väljer mildast möjliga påföljd av ”resocialiseringsskäl” Resultatet blir det rakt motsatta med allt grövre brott i vetskapen om detta. I denna situation skulle grannsamverkan med grupper som får kortare utbildning av polisen om vad medborgare får och inte får göra för att förhindra brott samt kontroll av deltagare mot belastningsregistret , ge utökad möjlighet att hålla bovar borta från ens hem i avvaktan på att samhällsdebatten till slut får rättsväsende att matcha dagens ytterst oroande utveckling
   
 6. U
  Anonym
  Varför är just Älmhult så utsatt? Finns det något problemområde/problemgrannar i närheten? Polisens ointresse påminner mig om något jag såg på västkusten, där en våldsam och kriminell person stal, hotade och misshandlade, och polisen efter ett antal utryckingar utan påföljd tappade intresset att göra något alls, och bara lät honom hållas.
   
  • Svara
 7. R
  Medlem · Nivå 6
  Finns det sådana säkra orter? Visst är säkert brottsligheten lägre i exempelvis dyra Djursholm, men bostadsinbrott och dessutom rån är inget ovanligt...

  https://www.stockholmdirekt.se/nyhe...ydda-djursholm/reprhq!Luw6m8RFHllJsVgRSPbuxg/
   
 8. J
  Medlem Nivå 4
  Ja,det gör det! Du får flytta utanför stan dit kollektivtrafiken inte når. Köp gärna med mark runtom så att ingen kan bygga. Satsa på en vacker strandtomt. Jag bor som det var i Sverige för 30 år sedan. Magiskt!
   
 9. N
  Medlem Nivå 5
  Högerstyrda medierna?
   
 10. N
  Medlem Nivå 5
  Samma här! Som en annan värld än den man läser och hör om dagligen .
   
 11. M
  Medlem Nivå 2
  Så är det. Men vad ska man göra för att skydda sin egendom när polisen inte har tillräckligt med resurser.
   
 12. Fario
  Husägare Nivå 8
  Sverige laglöst land? Jösses Amalia. Glad att ni som bräker ur er sådant inte finns runt mig. Det är sådana människor som skulle kunna få mig att flytta till ett annat land. Det är allt från mig. Någon måste lyfta en annan åsikt och det har jag gjort nu.
   
 13. N
  Medlem · Nivå 12
  Att begå brott är ett val, det är inte något som automatiskt inträffar för att du får minskade socialbidrag.
  Det är rent sossesnack att individen inte behöver stå för sina handlingar.

  Annars kanske du kan svara på varför inte landets alla fattigpensionärer är ute och begår överfallvåldtäkter eller skjuter varandra när de kommer sist på söndagsbridgen?
   
 14. T
  Medlem Nivå 6
  Nja, läser man regelbundet OECD's material finner man också lite om svenska skattesystemet. Det var orsaken, man behövde konkurrensutsätta offentliga sektorn för att få mer av skattekronorna.
  Hade inte detta skett så hade svensk landsbygd inte haft en enda liten skola kvar, där det istället funnits friskolor.
  På samma orter är tryggheten avsevärt högre jmf med landsbygden och de små skolornas motsats.
   
  • Laddar…
 15. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 20