Byggahus.se

Grannar måste underrättas brevledes om bygglov

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 2 692 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
 2. G
  Anonym

  gäst

  Anonym
  Jag tycker att det är lite läskigt att det finns så många formaliteter som en kommun kan göra fel på när de beviljar bygglov. I slutändan kan det falla tillbaka på husägaren med rivningsföreläggande i värsta fall. Konsekvenserna för den byggherren kan bli enorma.
   
 3. P
  Medlem · jönköping · 2 319 inlägg

  Pumba

  Medlem
  Tycker det låter som ett bra beslut, då minskar risken att kommunen "glömmer bort" att informera grannar när det kan tänkas bli lite jobbigt.
   
 4. S
  Husägare · Stockholms län · 50 inlägg

  Stadsarkitekten

  Husägare
  Varför bara kåsera? Berätta så att intresserade läsare får vägledning att veta mer. Det här avgörandet är daterat 2016-01-05 i HD:s mål Ö 5088-15 och är rakt på sak om vad som gäller att underrätta grannar. Fastigheten som målet handlar om heter Skogstomten 4.i Karlstad. Bygglov beslutades 2015-08-15 i ärende dnr B 2015-754 av en tjänsteman. Även den uppgiften är intressant. Alla byggnadsnämnder ska enligt 12 kap. 7 § PBL ha tjänstemän med kompetens för nämndernas myndighetsutövning men det har de inte. I sändlistan anges inga grannar alls. Beslutet delgav sökanden och annonserades i Post och Inrikes Tidningar.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.