Byggahus.se

Golvvärme i uterum till lägenhet + alternativ för isolering

 1. C
  Medlem · Västernorrland · 3 inlägg

  Cofra

  Medlem
  Hej på er,

  I anslutning till lägenhet så har jag ett halvisolerat uterum som har ett betonggolv och där skulle jag vilja ha elgolvvärme. El är det enda alternativet då vatten inte finns framdraget i närheten. Storlek på uterummet är
  4,37m x 1,81m = 7,91 kvadratmeter. Tänker också extraisolera vägg upp till inglasning samt sätta en isolerande platta i taket. Med cellplast i den utsträckning det får plats.

  Så frågan till er är vad ni skulle rekommendera om jag vill ha ut så mycket värme som möjligt och så god isolering som möjligt ifrån det nuvarande betonggolvet? Jag kommer troligtvis att komplettera med annan värmekälla också men som grundkälla då jag vill förlänga säsongen så önskar jag golvvärme, det är behagligt. Kommer troligtvis att sätta timer eller tidsstyrning på golvet så att man inte har risken att glömma bort det under längre perioder på vintern.

  Upp till dörren undre kant så finns det 50mm tillgodo, möjlig bygghöjd på golvvärme inklusive isoleringsmaterial. Då har jag också marginal för att lägga golv.

  Såhär har jag hittills tänkt:

  1. Lägga en plast på betonggolvet för att ha en fuktspärr mot betongen.

  2. Isolera med 30mm isolerskiva, av tex. denna typ: https://www.warmup.se/golvvarme/isolering/isoleringsskivor
  (det kanske funkar lika bra med EPS som tex. https://www.byggbay.se/frigolit-cellplast-tak-och-golv-thermo-plus.html men jag tänker mig att warmups alternativ har bättre bärighet).

  3. Elgolvvärme som har skapligt hög effekt, som tex. https://totaltiles.co.uk/underfloor-heating-mat-200w-m-istat.html

  4. Flytspackla ca 15mm.

  5. Lägga golv. Har inte riktigt bestämt vilken typ av golv ännu. Gillar trä men det visar sig, kanske blir någon matta som ser bra ut också.

  Vore hjärtligt tacksam för goda råd och alla former av konstruktiv feedback, i synnerhet ifrån de som testat sig på snarlika projekt. Jag vet mycket väl att det inte är optimala förutsättningar men vill göra det så bra som möjligt.

  Med vänliga hälsningar, Christian
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.