Byggahus.se

Golvvärme i uterum på balkong

 1. T
  Medlem · Stockholm · 23 inlägg

  Torgil

  Medlem
  Bor i BR med stor balkong/altan där jag ställt ett uterum/växthus om 1.5 x 5(m) som jag nu vill installera golvvärme i. Vilken lösning skulle ni rekommendera, vattenburen eller el? Såklart måste jag ha BRF tillstånd och de ska närvara då jag tar hit installatör för att få offert.
  Tanken är att förlänga säsongen och inte använda huset under vintermånaderna. Växthusets väggar är av tvåskikts plast och köpt på K-rauta för drygt 2 år sedan. Golvet är idag i trä och som syns på bilder har jag lagt ut matta. Ström finns och väggen så tunn att det kanske skulle gå att ansluta till husets radiatorer. Stockholms innerstad.

  Jag kan inte vilka möjligheter jag kan och bör satsa på. El eller vatten/glykol buren värme och tjocklek på värmegolvet?

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMGP2665.jpg
   
  • Laddar…
 2. Åsa Lund
  Husägare · Skåne · 5 385 inlägg

  Åsa Lund

  Husägare
  Sett ur BRF:s perspektiv så är elvärme som du bekostar och betalar helt själv absolut att föredra. Sen vill BRF säkert att du har bygglov också om det inte redan är klart.
   
 3. H
  Moderator · Stockholm · 44 659 inlägg

  hempularenPremiumikon: Hand

  Moderator
  Jag ser inte riktigt hur du skulle kunna ha vattenburet där. Om det bara kopplas till hustets värmesystem, så kommer det att frysa sönder. och du skriver glykolblandat. I så fall måste du ju ändå ha ett lokalt värmesystem. Ex. elpatron som värmer glykolen. Då kan man lika gärna lägga elslingor där ute.

  Om det skall fungera, och inte vara totalkatastrof vad gäller värmeekonomi, så måste du ha isolering under slingorna, kanske 100mm frigolit.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.