Byggahus.se

Golv i källare på platon

 1. F
  Medlem · 132 inlägg

  Familjens_Fixare

  Medlem
  Hej

  Jag har ett hus med källare. Golvet är oisolerat men väggarna är nyligen isolerade på utsidan med Isodrän. Jag funderar på att antingen lägga platonmatta och därefter golvbeläggning alternativt bila upp hela rasket och isolera och gjuta in golvvärme samt slutligen klinker på detta. Det är ju nu så att det är bra mycket enklare att lägga platon + golvbeläggning än att starta ett större projekt med nytt betonggolv. Frågan är vilka erfarenheter ni har av att ha golv utan golvvärme (dvs med radiatorer) i källaren. Blir det inte himla kallt om fötterna? Går elmätaren för fullt eftersom jag inte har isolerat?
   
 2. L
  Medlem · 376 inlägg

  ledighetskommiten

  Medlem

  Re: Golv i källare på platon

  Jag har en källare där två av rummen har platonmatta med luftade socklar+spånskiva(? har inte kollat, men gissar) + plastgolv. Uppvärmning med radiatorer. Hel oisolerade golv OCH väggar.

  Golvkyla är inget problem alls för mig. Har du klinker blir självklart säkert kallare känsla. Vad gäller uppvärmningen så är det svårt att säga hur mycket bara källaren drar, men snön smälter ganska fort inne vid huset (bor i Umeå) då det blir kring 0, så en del svinn är det för mig. Med radiatorer tror jag inte svinnet är särskilt stort då du isolerat väggarna. Själv skulle jag inte tycka det är värt jobbet att bila, bära ut betongen, bära in singel + armering, lägga dit golvvärmen och sedan bära in betong för att gjuta. (Räkna på vilken vikt du ska ta uppför och nedför trapporna sammanlagt så kanske det avskräcker. ;) )
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.