Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Godkänt bygglov

 1. edfeldt
  Medlem · kalmar · 5 inlägg

  edfeldt

  Medlem
  Igår fick vi våra handlingar med riv och byggnadslov. Godkänt. När vi läser handlingarna så står det att det kommer att publiceras offentligt och man har 4 veckor på sig att överklaga beslutet. Innebär detta att man måste avvakta ytterligare denna tid innan rivning/nybyggnad kan påbörjas? Kan nämna att det gäller uterum/altan
   
  • Laddar…
 2. H
  Moderator · Stockholm · 46 871 inlägg

  hempularenPremiumikon: Hand

  Moderator
  Du behöver väl få ett startbesked också, har ni haft samråd? Gjort bygganmälan?

  Det går att få startbesked innan överklagandetiden har gått ut. I så fall gör man dte på egen risk. Skulle överklagandet gå igenom, så får man återställa (eller räkna med häftiga böter).

  Den som överklagar kan begära inhibition, då görs en snabb prövning om överklagandet har någon rimlig substans, och vidare arbete med bygget kan förbjudas.
   
 3. edfeldt
  Medlem · kalmar · 5 inlägg

  edfeldt

  Medlem
  Dom skriver att dom beviljar rivningslov. I stycket under skriver dom också att godkänna startbesked
   
 4. H
  Moderator · Stockholm · 46 871 inlägg

  hempularenPremiumikon: Hand

  Moderator
  Det ser ut som du fått startbesked. Då skall det vara OK att börja, men blir det ett överklagande så kan det bli tråkigt.

  Du kan ju ev. diskutera med handläggaren om vilken risk du tar. Om du börjar riva nu, så är det troligen färdigrivet innan ett ev. överklagande har hanterats av ens första instans. I så fall är ju frågan om vad som är det värsta tänkbara "straffet". Så länge du inte tänker riva något kulturhistoriskt viktigt hus, eller på någon plats med särskilt skydd, så misstänker jag att påföljden inte blir så allvarlig i de osannolika fallet att någon lyckas med ett överklagande.
   
 5. edfeldt
  Medlem · kalmar · 5 inlägg

  edfeldt

  Medlem
  Tack för ditt svar. Pratade nyss med handläggaren som sa att det i regel är rågrannar som kan ha synpunkter. Vi bor i en hörntomt och har 1 granne och för honom är det helt ok. Jag börjar riva.
   
 6. H
  Moderator · Stockholm · 46 871 inlägg

  hempularenPremiumikon: Hand

  Moderator
  Men hur är det med grannar på andra sidan gatorna?
   
 7. edfeldt
  Medlem · kalmar · 5 inlägg

  edfeldt

  Medlem
  Vi har ju pratat med dem innan och det är inga problem. Gamla altanen hade ju ungefär samma yta. Uterummet får ett sadeltak i stället för det vanliga utskjutande (vad det nu heter). Kommer också fälla ner en 3,6x7,4 meters pool i tralldäcket
   
 8. O
  Medlem · 165 inlägg

  oxöga

  Medlem
  Viktigt att inte glömma den "nya" detaljen kring verkställbarhet av olika typer av lov etc.

  I beslutet TS fått bör det stå någon rad om detta? Går att läsa mer på Boverkets hemsida: https://www.boverket.se/sv/PBL-kunskapsbanken/lov--byggande/handlaggning/verkstallbarhet/
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.