Byggahus.se

Glipor överallt, hur får man dem att försvinna?

 1. S
  Medlem Nivå 13
  Hej,

  Vi är på väg att köpa ett hus, huset har en hel del glipor i inredningen. Det jag tänker på då är ex glipor mellan taklist och tak(i vissa fall på grund av ojämnt lagt tak(plattor av någon form), glipor mellan dörrkarmar och väggar o.s.v. I vissa fall kan man säkert komma med rätta på det genom att justera in listor och liknande men det fanns uppenbara glipor där det inte går att justera.

  Frågan är då hör man löser detta(förutom att lägga om taket eller liknande), kan man ex köra med vit silikon eller hur brukar man lösa detta?
   
 2. G
  Medlem Nivå 7
  Latexfog som man målar över.
   
  • Laddar…
 3. U
  Medlem Nivå 1
  Hejsan!

  Vi hade exakt samma problem. Jag fogade med vanlig latexfog ovan taklist. Därefter målade jag om taklisterna. Resultatet blev perfekt. Det syns inte alls att det är fogat och det har hållit bra sedan jag gjorde det för ca 1,5 år sedan.
   
  • Laddar…
 4. S
  Medlem Nivå 13
  Har köpt Beckers latexfog nu, hur gör man för att lättast få in det i gliporna? Antar att man ska lägga en sträng längs hela taklängden, frågan är bara hur man får det så lite så att det endast täcker upp de 2-3mm glipor som finns där? Ska man dra fingert över det eller hur får man det till att smälta in?
   
 5. F
  Byggveteran · Nivå 17
  Köp en mjukfogsskrapa i silikon (Jula, classe o.s.v.) och doppa denna i lite såpvatten och dra sedan längs med rummet. Så gör jag med latexfogarna längs med alla snickerier. Måla sedan över med snickerifärg innan du målar taket.
   
  • Laddar…
 6. Stefan N
  Verktygstokig · Nivå 20
  Det är inte så att du har skugglister i taket som det ska va glipa på? Bild?
   
 7. T
  Medlem · Nivå 11
  Mjukfogskrapan fungerar bra på snickerier men kommer smeta ut latex på takfärgen som sedan gulnar. Inte ett problem om ni ska måla om taken men annars är det bättre att sätta maskeringstape i taket först och sedan dra av med skrapa eller ett finger.
   
 8. G
  Medlem Nivå 7
  Finger och såpavatten och hushållspapper är enklast tycker jag, även om olika gummispacklar och liknande kan vara smidigt i vissa lägen. Tänk också på att du måste måla över fogen, den brukar gulna mer än färgen och drar dessutom åt sig damm.
   
 9. S
  Medlem Nivå 13
  Hmm, min förhoppning var att jag inte skulle behöva måla dem och valde därför vit kulör? Jag måste alltså måla säger ni? Då känns det som att det är bättre att vänta tills jag bytat ut listorna.

  Ang skugglist så tror jag inte det nej, den sitter ut som den ska på vissa ställen och andra inte. Min uppfattning är att takplattorna är ojämna, kanske har man gått på dem upp på vinden? Oavsätt om det är skugglist eller inte så vill jag inte ha de svarta gliporna.