Byggahus.se

Glipor i lamitagolvet

 1. K
  Medlem · 11 inlägg

  KarinMaria

  Medlem
  Hej!
  För några år sedan hade vi en hantverkare som lade in lamitagolv i kök och hall. Det är ett limgolv.

  På sommaren när luftfuktigheten är hög är det helt OK men nu på vintern krymper "brädorna" och det blir glipor, de ligger även lösa.

  Hantverkaren har säkert gjort ett bra jobb med rätt distans från väggarna, jag tror problemet beror på socklarna som min man satte dit. De har helt enkelt fixerat golvet mot väggarna och det kan inte röra sig där det är tänkt att det ska kunna röra sig vid luftfuktsförändringar.

  Jag har funderat på att lägga något i gliporna men är rädd att golvet då ska bli "för stort" under sommaren.

  Vad ska jag göra?
   
 2. B
  Medlem · 143 inlägg

  borge

  Medlem

  Re: Glipor i lamitagolvet

  Jag har samma problem och har i tio års tid funderat på att åtgärda detta. Orsaken är som du säger och en anledning är att den som lagt golvet snålat med limmet.
  Jag har inte orkat flytta alla möbler , men när jag gör detta skall jag limma en längsgående skarv och en kortsida ordentligt!
   
 3. K
  Medlem · 11 inlägg

  KarinMaria

  Medlem

  Re: Glipor i lamitagolvet

  Det jag funderat på är att ta bort listerna och sedan se till att de inte fixerar brädan, den som ligger mot väggen. Men limma bör jag kanske också göra.
   
 4. W
  Medlem · 37 inlägg

  wer41

  Medlem

  Re: Glipor i lamitagolvet

  Problemet med limmat laminatgolv är oftast att undergolvet sviktar. Det gör att limfogen som är stenhård knäcks och skivorna lossnar. Mej hände detta i köket och bara på den ytan som alla springer på, inte under bordet. Talade med en golvläggare som sa att den stegljudsfoam jag hade använt sviktade för mycket, själv använde han aldrig något annat än grålumpapp.

   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.