Byggahus.se
Har snöat in på att jag vill ha glasskiva mellan bänk och överskåp i köket. :D Har plöjt igenom det ja hittar ang detta delikata problem här i forumet. Mycket verkar vara gammalt.... kanske finns nya idéer? Jag har lite funderingar::confused:
IKEAS Imperativ lister får ju inte glaset att ligga tätt mot väggen ... skallrar skivorna om man tex slår igen en dörr?? Nån som vet?
Många pratar om att limma fast skivan m sättlim? Bra?
Funderade själv på en profil-list i aluminium , sån som brukar finnas till tex speglar i badrum.
Antar att det blir snyggast om glaset ligger tätt mot väggen (har tänkt ha tapet bakom glaset).

Alla ni duktiga kom med era fina tips och råd. Jag har nyss hittat min stora vurm för att filura ut egna lösningar så jag är novis!! ;)
 
Jag har satt upp Ikeas imperativlister men med måttbeställd glasskiva från glasmästaren. Jag har inte tapet bakom utan målad baksida (se veasels köksrenovering). Det skallrar absolut inte, det sitter bra. Jag fick för mig att det var bra att ha en liten luftspalt bakom så det inte blir kondens. Jag har också sett lösning med samma list med klarglas och tapet bakom och det såg bra ut.
 
Tack för det. känns som ja är på rätt väg då! :) Kollade ditt kök, eller båda dina rättare sagt. Verkar som du är en köksrenoverare med fart :). Gillade ditt gröna glas mkt. Skit-snyggt! Jag tror ja kör på Imperativ ... om ingen annan kommer med nånvarning!
Tack igen.
 
Dessvärre är det ju så att när man sätter Imperativ-listen på den tapetserade väggen så syns ju listen med skruvarna (den i nederkant) genom glasskivan. Detta händer ju inte om man har IKEAS vita glasskivor eller en målas skiva.
Ser inte kul ut... det blir att mecka in tapeten mellan list och glas... går alltså inte att klistra fast tapeten på väggen. Nåja med lite tålamod o knep o knåp ska det väl gå!
 
Har hört att det lättare blir repor i plexi. Och även att det är dyrt.
Nån annan som har mer kött på benen?
 
Glasskiva är att rekommendera.
 
Har satt fast min skiva med silikon skallrar inget, tar inte in nån smuts och ligger till mot väggen. Enda problemet kommer väl när man ska ta ner glaset, men den dage den sorgen, ska jag ta ner det så e det för att sätta upp något annat.
 
Jag funderar på om det är smart att måla väggen istället för att måla glasskivan. Då skulle man kunna byta färg oftare om man hade lust.
Vet någon om man kan få bort färgen med något "dundermedel" om man istället skulle måla direkt på glasskivan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.