Har fått för mig att jag ska ge mig på att gjuta en egen bänkskiva till vårt kök men har inte mycket erfarenhet inom området. Har läst på och satt mig in i själva processen men har lite funderingar.
Först och främst är det en ganska lång bänkskiva, 3600 mm, så frågan är hur tjock man ska gjuta med tanke på totala vikten och hur otymplig den kommer bli. Har funderat på runt 30 mm tjock, med två urtag för häll och diskho (700x400 ungefär). Vad tror ni?
Sedan funderade jag på hur man ska få till skarven mellan formplyfan. Spackla och slipa, silikonera eller går det att slipa ner en eventuell skarv?
Vilken typ av betong skulle ni rekommendera?
Och sista frågan, vilken tjocklek på armeringen?
Detta blir första projektet i vårt hus, en "budget" renovering av köket. Har renoverat en hel del innan men aldrig gjutit så det ska bli en kul erfarenhet. Inget som behöver bli perfekt utan vi vill testa och se hur det blir.