Byggahus.se

Gigantisk cementblandare?

 1. D
  Medlem Nivå 5
  Jag undrar om det finns riktigt stora cementblandare om man vill blanda betong på plats istället för att beställa färdig betong? Med stor blandare menar jag något som man kan blanda en kubik eller mer åt gången och som man fyller med traktorskopa istället för med skyffel.
  Det måste ju vara så att inte alla byggplatser ligger i närheten av någon stad och en betongbil kan väl inte köra hur länge som helst utan att betongen härdar.

  Jag kollade på en maskinuthyrning, men de hade bara vanliga modeller som tar ett par hundra liter.
   
 2. J
  Medlem Nivå 15
  Det finns i alla fall riktigt stora blandare som drivs med kraftuttaget på en traktor. Har inte sett några med egen drivning, men det finns kanske också.
   
 3. mattiasp
  Besserwisser · Nivå 18
 4. Baron
  Medlem · Nivå 4
  Jo det finns bensindrivna.....
  Vi har en gammal grej från armen, på hjul.
  Tror den skulle blanda en halv kubik på 2 minuter.
   
 5. C
  Medlem Nivå 5
  Vi har något på jobbet, kommer inte ihåg vad de heter men de ser ut som dessa (se länk) fast de har lite större modeller, om de klarar en hel kbm låter jag dock vara osagt.

  www.soroto.dk

  //J
   
 6. Mr Handyman
  Medlem Nivå 11
  Jag har en Sandbyblandare, och den känns som en kyrkklocka, motorn är på 1,5 Kw och det är luftgummihjul och traktorstång till, men den är nog inte tillräckligt stor för att enkelt fyllas på med traktorskopa. Dels går det nog att söka efter just Sandbyblandare, om de har gjort större varianter för påfyllning med skopa. Sen vet jag en granne på landet som har nån variant som är liggande! Den roterar vertikalt och inte horisontellt, den tror jag är gjord att fyllas på med skopa från ena sidan och tömmas med skottkärra på andra, men jag vet inte vad den heter.
   
 7. Mikael_L
  Medlem · Nivå 25
 8. D
  Medlem Nivå 5
  Där ser man. Tack för svaren. Den som drivs av kraftuttaget är ju bra om man inte vill dra skarvsladd för trefas, dessutom kan man ju backa intill och tippa ur betongen där man vill ha den. Däremot kanske man vill använda traktorn till att köra grus med så man slipper skotta. Om inte annat kan man ju stå i skopan och skyffla över i blandaren så man slipper lyfta varje spadtag så högt.
   
 9. 7
  Medlem Nivå 6
 10. vojma
  Medlem Nivå 11
  Det finns ju flakväxlarmodeller - vet inte om man kan blanda i dessa men stora är de ju i alla fall...

  /V
   
 11. D
  Medlem Nivå 5
  Den på Kellfri börjar likna något. 800 liter är ju ganska mycket.

  Om ni undrar varför jag är intresserad så spånar jag på ett litet bygge på 320 kvm med gjuten platta och betongväggar av sandwich-typ med skumplast i mitten.

  Enligt ett snabbt överslag skulle det gå åt ca 90 kubik betong. Då vil man inte stå och blanda ett par hinkar åt gången.
   
 12. ACME
  Medlem Nivå 12
  90 kubik vill man inte stå och blanda över huvud taget..
   
 13. S
  Medlem Nivå 5
  Det finns/fanns för i tiden stora blandare, typ 1kmb eller kanske ännu större som hade egen "lastare" för påfyllning av grus och cement i tunnan..
  Desa används knappast idag så om du lyckas hitta någon så lär det finnas ett visst renoveringsbehov :)
  Gissar att man enklast hittar dessa långt från närmsta betongstation;)
   
 14. Mr Handyman
  Medlem Nivå 11
  Nej, man vill helst inte stå och blanda 90 kubik. Har ni tänkt att köra ut det i traktorskopan? Skottkärra är inte så kul i de mängderna, om man nu skulle stå ut med att blanda det.
   
 15. M
  Medlem Nivå 1