Byggahus.se

Garderob runt säng

 1. A
  Medlem · Västra Götaland · 24 inlägg

  Annanellyham

  Medlem
  Hej! Ber om ursäkt på förhand för nybörjarfråga!

  Jag har tänkt att bygga en garderob runt sängen, och tänkte dels kolla om någon har koll på vad det kostar att få en snickare att bygga ihop stommar och luckor enligt bilden?

  Ett annat alternativ är att köra högre garderober på sidan och endast ha tre st ikea skåp i mitten, men problemet är att dessa endast är typ 40 cm djupa. Hur kan man få dessa att bli samma djup som garderoberna (58 cm)?
   
 2. Henningelvis
  Renoverare · Uppsala · 423 inlägg

  Henningelvis

  Renoverare
  Om du kör IKEA-lösningen kan du ju hänga upp underskåp ur kökssortimentet över sängen. De är lika djupa som garderoberna har jag för mig.
   
 3. K
  Medlem · stockholm · 2 611 inlägg

  Kane

  Medlem
  Är ju dock 80 cm höga.
   
 4. 1
  Medlem · Stockholm · 693 inlägg

  16386

  Medlem
  Skåp som är gjorda för att ha över kyl/frys kanske funkar?
   
 5. tommib
  Bergsfogde · Stockholm · 13 558 inlägg

  tommib

  Bergsfogde
 6. A
  Medlem · 2 inlägg

  Agnesecom

  Medlem
  Är

  Hur löste det sig för dig? Jag tänkte bygga samma lösning runt sängen och var på Ikea idag och planerade. Vi tänkte ha 2 pax garderober (2 m höga, 60 cm djupa och 1 m breda) på vardera sida av sängen och sedan skåp ovanpå. Då de inte har några pax överskåp som är 60 cm djupa så snackade vi med köksavdelningen där deras metod skåp skulle kunna passa. Dock menade de på att man inte skulle ha såna djupa skåp (över 40 cm) frihängande över sängen, utan att de ska vila på något (typ kyl/frys). Dessutom är de inte riktigt samma mått utan kommer sticka ut lite då de är 60 djupa utan front och pax är 58 djupa utan front.. Någon som har någon smart lösning på detta? Vi har 2.75 högt i tak så vi tänkte 2.01 i garderob + 60 cm överskåp och att resten ska täckas av en list upp till tak.
   
 7. Roffe_riff
  Medlem · 116 inlägg
  Det såg ut så I huset jag flyttade ini för inte så länge sedan. Var ingen höjdare kan jag tipsa om...
   
 8. A
  Medlem · 2 inlägg

  Agnesecom

  Medlem
  Jaså, varför detta?
   
 9. Roffe_riff
  Medlem · 116 inlägg
  Det upplevdes instängt. Som att krypa ner i en låda, eller tevebänk snarare, vilket jag är medveten om sker tids nog. Bara inte nu :)
   
 10. Pattefnatee
  Medlem · 16 inlägg

  Pattefnatee

  Medlem
  Har ni börjat med garderoberna/skåpen? Har tänkt något liknande men osäker på hur man ska fixa det. Kanske får fixa två PAX på vardera sida för att sedan ta in en snickare som får bygga till resterande.
   
 11. A
  Medlem · Västra Götaland · 24 inlägg

  Annanellyham

  Medlem
  Jajamän! Jag körde två pax och platsa emellan, 58 djup och den djupaste platsa men snickare platsbyggde det + byggde ordentliga reglar under skåpen så de är säkra. Lägger till bilder före och efter!
   
  • Laddar…
 12. Pattefnatee
  Medlem · 16 inlägg

  Pattefnatee

  Medlem
  Ser riktigt bra ut! Hur löste ni det med luckor? Snackade med IKEA igår och de nämnde att PAX och platsa-luckor inte passar. Är det skräddarsydda luckor?

  Eller nu när jag tänker efter, kanske bara kör billigast slät/vit och målar över?

  Just det, hur mycket kostade det er? Och vart i landet befinner ni er? (så jag får nån prisreferens)

  Tillägg: ser nu att du gjort precis som jag tänkt mig! Strömbrytare och eluttag i hyllan vid sängen! Riktigt snygg och smidigt för den late :D
   
 13. A
  Medlem · Västra Götaland · 24 inlägg

  Annanellyham

  Medlem
  Ikea sa samma till mig, men det är mest för att de inte får säga något iom att det kan vara en säkerhetsrisk. Men med snickare som bygger upp det ordentligt, så ska det inte vara några problem! Jag har Platsa, 60 cm/80 cm/60 cm + 58 djupa pax. Valde vita och målade allt med möbelfärg! Om man är lat kan man lämna in på lackning!

  Pris: jag ville ha luckor i sidorna med eluttag och lampa, så det blev lite extra med det. Skulle tippa på att jag betala 20 utan det, hade nog blivit billigare om det inte vore för mina ojämna väggar och lite elproblem bakom som gjorde att allt behövdes byggas upp en bit. Bor i Stockholm!
   
 14. A
  Medlem · Västra Götaland · 24 inlägg

  Annanellyham

  Medlem
   
 15. Pattefnatee
  Medlem · 16 inlägg

  Pattefnatee

  Medlem
  Ahaa, men dåså! Kanske kör på något liknande då! Dubbelkolla, menar du Platsa 80x55x60? För Platsa har väl kortare djup än PAX. Eller nu ser jag vad du menar, de tre Platsa's bredd... Klantigt av mig. '

  Du menar att du målade luckorna själv?

  Dina hyllor/hål (strömbrytarn), är det inbyggt i Pax-skåpen? Jag tänkte eventuellt ha en list så man ka få lite mer plats, lägga laptop eller nåt om man vill.

  Ok, gött, men då har jag fått ett riktigt bra referenspris! Om det är ok, skulle du vilja DM'a din snickare?
   
  Redigerat 5 sep 23:51
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.