Byggahus.se

Går det att pruta på ett nybyggt hus???

 1. Lhea
  Medlem Nivå 3
  Hej,

  Kan ni inte dela med er av era erfarenheter om ni lyckats pruta på era nybygge?
  Kan man förhandla med dem att de skickar med nåt eller är det inte vanligt i denna bransch?

  Ha det gött!!!

  Hälsningar Malin
   
 2. M
  Medlem Nivå 3

  Re: Går det att pruta på ett nybyggt hus???

  Sjalvklart kan det ga att pruta om du har flera leverantorer att valja bland som kan salja det hus du vill ha. Ar du tvungen att valja ett visst fabrikat pga tomtkop, eller pga att du redan skrivit under sa ar det nog omojligt om det inte ar en valdigt klantig saljare som ger bort nagot som han inte behover...

  I affarsvarlden borjar man numera ibland kora med s.k. reversed auctions - borde funka aven med hus. Lamna en specifikation, ritningar, rumsbeskrivningar, lista pa vad som ska inga till sa manga leverantorer som mojligt och lat dem lamna anbud pa din egen hemsida dar det oppet anvisas vem som ligger lagst. Nar du ar nojd med buden sa skriver du kontrakt med den billigaste... Varfor skulle det inte funka har?
   
 3. D
  Medlem Nivå 4

  Re: Går det att pruta på ett nybyggt hus???

  Självklart går det att pruta. Vi fick välja tillbehör till huset för 40000:- och då kostar vårt hus i materialsats ca 1.2. Alltså fick vi lite mer än 3% i rabatt vilket är ganska vanligt vad jag förstått.
  Vi hade tomt själv och sa att vi valde mellan ett antal husleverantörer. Borde vara lättare då..........

  Lycka till
   
 4. S
  Medlem Nivå 5

  Re: Går det att pruta på ett nybyggt hus???

  Sitter ni på en egen tomt så har ni en stor favör. Då finns det alla möjligheter i världen att förhandla om priset alt medföljande tillbehör/tillval.

  Försök att inte låsa upp er på just en husleverantör utan hör runt med flera stycken. Tänk på att de flesta leverantörer kan justera planlösningen så den passar er.

  Sedan så är det alltid lättare att få med tillval gentemot en prissänkning då hustillverkarna har marginal på prylar. Det är dock lika mycket värt för er då det handlar om reda pengar i ert fall.

  Vi lyckades pruta 5 % på priset av materialsatsen plus fick med balkong, en decimeter extra isolering under plattan, golvvärme i övre badummet och klinker i entre. Så visst finns det marginaler för hustillverkarna.. Pressa dem hårt!
   
 5. volvo
  Medlem Nivå 10

  Re: Går det att pruta på ett nybyggt hus???

  Ja, det går att pruta.

  Det är dock lättast att pruta på tillvalsdelarna och göra detta innan man skrivit avtal på hela huset.
   
 6. S
  Medlem Nivå 9

  Re: Går det att pruta på ett nybyggt hus???

  Olika lätt att pruta på olika tillvavl! Centraldammsugare, nätverk, extra fönster, kaminer, vitvaror, finare trappor osv som husleverantören köper in utifrån är svårprutat eftersom dom har ganska dåliga marginaler på detta.

  Däremot, takkupor, förlängning av hus, extra isolering, material till altaner, förhöjt innertak osv där det ingår rena råvaror eller en del arbetsinsats från husfabriken där finns det avsevärt större marginaler att jobba med = pruta bort.

  Så mitt råd är att först hålla tyst om att du vill ha dessa "lättprutade saker" till ditt hus. Fokusera på de svårprutade tillvalen så att man får pruta max på dessa saker sen mot slutet av processen då ritningsförslagen åkt fram och tillbaka ett antal gånger då säger du att du kan tänka dig att skriva direkt om du får med en takkupa eller vad du nu villa ha (som du egentligen har tänkt ha med hela tiden)..