Går det att anlita fastighetsskötare till hus/villa?

8k läst  47 svar

 1. P
  Medlem Nivå 8
  Jag och min Sambo funderar på att flytta från lägenhet till ett hus. Grejen är bara att detta är vårt första hus och vi kan i stort sett inget om skötsel etc. Det jag tänkte på om det finns någon fastighetsskötare som man kan anlita? Just nu har vi via bostadsrättsföreningen en fastighetsskötare som vi kan ringa till när något inte funkar i lägenheten, finns det liknande till villa / hus?

  Nu vet jag att man kan ringa till en hantverkare etc, men det verka vara så många tomtar / skojare som jobbar med sånt på senare tid så det känns inte tryggt att bara "chansa"
   
  kikarhus gillar
 2. F
  Medlem · Nivå 3

  Och då vill du ringa en fastighetsskötare där om nånstans är väl tomtarna!
  Även om ni nu kanske har en bra.


  Skämt o sido

  Prata med nya grannarna om nån har någon rekommendation på snickare elektriker och röris så testar du dom och funkar dom bra och ni är nöjda så håller ni er till dom och bygger på så sätt upp en relation som kan bli långvarig och ni kan lite på varandra
   
  Mokim och martin43 gillar
 3. Robert63
  Medlem Nivå 8
  Kolla i området om det finns någon pensionär som skulle kunna ta sig an sysslan.
   
  nissenhj gillar
 4. E
  Medlem · Nivå 13
  Att själv sköta om sitt hus ger väl en speciell tillfredsställelse och så ofta går väl inte grejorna sönder?
  Inom städning och trädgårdsskötsel finns det många firmor idag som erbjuder sina tjänster.
   
  Solari och Valkyr gillar
 5. Anna_H
  Husägare · Nivå 16
  Vissa hantverkare behöver man ju givetvis, men mycket går ju att fråga om här också :)
   
 6. Fairlane
  Medlem · Nivå 9
  Vad tänkte du ha fastighetskötaren till?

  Vad har ni använt den ni har i lägenheten till?
   
 7. P
  Medlem Nivå 8
  Tanken var att man skulle ha en person man kan ringa till ifall något strular, och sedan kan den personen (som har kontakter med olika hantverkare etc) hitta en som kommer till huset och fixar det som strular
   
 8. P
  Medlem Nivå 8
  Städning och Trädgårdsskötsel klarar jag nog av det själv. Det vi behöver hjälp med är snarare om något strular med huset, typ avloppsproblem, vattenläcka eller vad nu som kan strular med ett hus :)
   
  Redigerat 15 sep 2017 09:21
 9. E
  Medlem · Nivå 13
  Avloppsproblem eller vattenläckage kanske aldrig uppstår under tiden du bor i huset.
  Ta problem då det eventuellt uppstår.

  Att rensa ett vattenlås klarar alla av.
   
 10. Fairlane
  Medlem · Nivå 9
  En fastighetsskötare som många delar på blir en rimlig kostnad. Det hade vi när vi bodde i hyresrätt. De fixade saker som städning ute, i trappuppgånga och tvättstuga, bytte packningar när kranar läckte etc, men vid större fel få fick de ringa en specialist, exempelvis rörmokare, elektriker etc. Om du vill ha en person för detta så räkna med att det kommer kosta några 1000-lappar i månaden. Om du har allvarliga fel i huset, exempelvis att vattnet sprutar så är det bättre att lära sig var man stänger av vattnet och sen ringa rörmokare själv. Jag tror att det kan bli svårt att hitta någon till en villa, men vet att vissa radhusområden har en, men då är det stora områden och personen sköter snöröjning, gräsklippning etc. Jag tror att det kommer kosta mer än det smakar att ha en person standby som ändå bara ringer in någon annan och lägger en tusenlapp eller två på det samtalet, utöver en fast kostnad.
   
  nissenhj gillar
 11. B
  Medlem · Nivå 3
  Är det något i stil med de tjänster Villafix erbjuder som ni söker? (Www.villafix.se) Jag har inte någon erfarenhet av företaget själv, men har uppfattat det som att de erbjuder "vaktmästare" till villor.
   
 12. hsd
  Medlem · Nivå 10
  Eller så tar Du en dialog med Din fastighetsskötare som Du nu har till lägenheten, han/hon har ju redan ett kontaktnät och förmodligen avtal med olika yrkesgrupper så kanske det ger lite trygghet dels med utförande av olika jobb och även prismässigt rätt
   
  Warleod och Fairlane gillar
 13. Shakula
  Husägare Nivå 6
  Du bör nog vara beredd att lära dig att lösa mycket av småproblem själv, annars bör du inte flytta till hus. Nu läser jag det som att du verkar vara villig att lära dig, men just nu inte har kunskapen.
  Med det sagt så precis som ett par skrivit här du fixar/lär dig fixa mindre problem. För de större så tar du in snickare/rörmockare/elektriker. Häng här och plocka upp kunskap, så blir du din egen lilla hustomte.
  Lycka till med ert husköp! Våga ta steget. :)
   
  Hasse C, yonna, jocke31 och 1 till gillar
 14. Nyfniken
  Medlem · Nivå 16
  Är du normalbegåvad vad gäller den sociala biten så är det bara att fråga en granne om råd. Annars finns det väl organiserade pensionärer (pensionärspoolen?) som gladeligen hjälper till. Just det här är nog som handen i handsken för dem.
   
 15. Anna_H
  Husägare · Nivå 16
  Börja med att lära dig var man stänger av vattnet, samt vilka säkringar som går vart, så att du kan stänga av elen utan att du stänger av kyl/frys för länge om det händer något panikartat.

  Bär det är avstängt så sätter du dig i lugn och ro vid datorn och frågar här vad du ska göra, så får du hjälp. Om det inte är en skada av något slag, tex vattenläcka, då ringer du försäkringsbolaget.

  Allt annat kan du läsa på först. Eller fråga här. Många hjälpsamma personer, allt från glada amatörer till sura proffs och allt däremellan :D
   
  Matzeball, trafe och Nyfniken gillar

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: