Gäststuga med golvvärme

2k läst  0 svar

 1. T
  Medlem Nivå 3
  Vi ska bygga en gäststuga med hjälp av en husfabrikant. Det blir i själva verket ett garage med platta på mark plus ett skal utan garageportar. Vi kommer själva att slå upp innerväggar m.m. senare när vi har tid, för att spara pengar.
  Stugan kommer att bli ca. 60kvm och vi funderar på att gjuta in golvvärme i plattan. Tanken är att ha en slinga för hela stugan. Hur långt ner i plattan kommer slingan att ligga? Kan det bli problem med att fästa golvreglarna i plattan när man ska slå upp innerväggarna? Är det någon som vet någonting om detta? Vore väldigt tacksam för eventuella tips och ideer. Nämnde detta för han som ska gjuta grunden och han verkade inte se några hinder. (är dock inte riktigt säker på att han förstod vad vi menade).
  Antar att man inte behöver fästa golvreglarna speciellt djupt eftersom det endast ska förhindra väggarna att "glida" i sidled? Alternativet som vi har förstått det är att lägga golvvärmen exakt efter hur väggarna ska vara (vilket vi inte har bestämt ännu) och det skulle skapa ett bekymmer.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: