Byggahus.se

Fyraåring som kör grävmaskin

 1. H
  Medlem Nivå 4
  Men vet de vilken sida av gångtrafikanten som kommer emot dem de ska cykla på? Många, även vuxna, håller felaktigt till höger.
   
 2. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  där har vi en enkel regel i familjen. Gångtrafikanter som ej nyttjar trottoar är fritt villebråd och kan/får/ska köras över oavsett vilket fordon man framför.
   
 3. H
  Medlem Nivå 4
  På en gång-och cykelväg finns ingen trottoar, likaså på en vanlig väg utan trottoar. Om äldre barn och vuxna inte klarar enkla trafikregler hur ska då en fyraåring köra en grävmaskin bland människor?
   
  • Laddar…
 4. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  För att vara lite allvarlig. De flesta cykelvägar här i krokarna har delade fält för cyklar resp gående. Dvs, det är bara hålla sig på rätt sida av strecket så löser det sig (vilket inte är helt enkelt för de minsta cyklisterna eller fotgängarn).

  På övriga gång och cykelbanor är det INGEN som håller till vänster. Alla håller till höger oavsett transportmedel (bortsett från de yngsta då som använder indisk väjningsmetod). Dvs, folket har insett att den där regeln är en korkad regel och använder den inte.

  jag är lite undrande till varför du frågar mig, har ja* inte varit tydlig med att fyraåringar inte ska köra maskin oövervakade?
   
 5. Staffan2000
  Banned by Bo · Nivå 17
  Helt rätt!
  Denna framtidsdokumentär som behandlar problemet med fotgängare som irrar omkring i trafiken, såg jag på bio. Så jag vet vad som gäller.

   
 6. Bockamålen
  Medlem Nivå 1
  Nej det finns det inte i alla! Du förutsätter att det är en nyare maskin. Och man behöver inte använda pedalerna när man kör
   
 7. DrNox1978
  Medlem Nivå 1
  Antar att med bönder så menar hen Lantbrukare,

  Tycker det är normalt och rätt ok så länge en vuxen har någon form av uppsikt, går vi tillbaka lite i tiden typ 80 talet, så var de väldigt vanligt att barnen hjälpte till och körde denna typ av maskiner helt utan uppsikt. Ser ingen större anledning till orosanmälan, tror många nu för tiden har för lite erfarenhet från naturen o bruk, utanför städerna är de ännu rätt vanligt att barnen hjälper till och är utomhus om dagarna samt även kör maskiner men de har minskat med plyshgenerationen.
   
  Redigerat 29 jul 08:46
 8. S
  Medlem · Nivå 9
  4-åringar hjälper till och arbetar med jordbruk?
  Tror vi måste göra skillnad på förskolebarn och typ 13-åringar :)
   
 9. MultiMan
  Realist · Nivå 12
  Min familj var bekant några bönder när jag växte upp. Jag var inte särskilt gammal när jag hjälpte till där, långt under 13, snarast halva den åldern. Matade kor, fixade med hö, körde traktor osv.

  Vad har hänt med samhället? Skyddad tillvaro?
   
 10. K
  Medlem · Nivå 14
  Jag måste, till slut, med skriva här.
  Har långt ifrån läst alla inlägg, men tror mig ha förstått att det verkar finnas två läger i bland annat att hjälpa till hemma på gården i ung ålder.
  Att en fyraåring hjälper till är inte alls konstigt, inte heller att de använder maskiner, som i det här fallet en grävmaskin.
  Inget konstigt med det, i alla fall inte om man är ”lantis”. Det är möjligt att om man kommer från stan, eller inte växt upp på landet med allt vad det innebär, så synes det som en omöjlighet att barn hanterar maskiner och hjälper till i lantbruket. Sedan måste det givetvis vara under rediga former, men dock så förekommer det, och jag ser inget fel i det, tvärtom.
  Där jag bodde tidigare körde grannarnas barn med när de var fem år gamla, i varsin traktor, efter sin pappa på väg till vångarna som låg en bit iväg från gården. De körde på grusvägar, en liten bit på en riksväg o tog sedan av ut på stycket. De körde inte ensamma utan körde på rad. De var inte särskilt gamla när de några/något år senare körde själva dit, i traktor med vagn. Såvitt jag vet har det aldrig hänt något. De kunde hantera en traktor o andra motorredskap betydligt bättre än jag, trots att jag hade körkort.
  (Lite knäckande i början.;))
  Om barnen inte skulle hjälpa till i lantbruket från tidig ålder skulle vi nog ha en ännu större brist på lantbrukare än vi har nu.
  Det är en livsstil, o den börjar vid födseln.
  O det skall vi vara glada för.
   
  Redigerat 29 jul 12:34
 11. Bästa svaret

  S
  Medlem · Nivå 9
  6-7-åring med arbetsmaskin och vagn på allmän väg...
  Trodde inte tråden skulle dra iväg riktigt så långt, börjar bli lite "Four Yorkshiremen" av det...
  I rest my case :crysmile:
   
 12. K
  Medlem · Nivå 14
  Vad är det som du reagerar på?
  Det juridiska tror jag redan är avhandlat i tråden, om det är det du tänker på.
   
 13. K
  Medlem · Nivå 14
  Förresten, tack för länken!
  Hilarious!:crysmile::crysmile::crysmile:
  Det var länge sedan jag såg den, o den är lika kul varje gång.
   
  • Laddar…
 14. E
  Medlem Nivå 4
  hade du läst tråden, så hade du vetat att den här modellen har spakar.
   
 15. C
  Medlem · Nivå 18
  Jaså, var framgick det?