Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Fuktspärr mellan golv och badrum samt klinkers i entré

 1. M
  Medlem · 12 inlägg
  Hej,

  Ska lägga golv i nybyggt hus och är osäker på hur jag ska göra med fuktspärren mellan golvet och badrum. Vi lägger golvet själva men badrum och kakel/klinker gör byggarna.

  Har köpt fuktspärr med kombinerad foam. Är dock osäker på hur får man till fuktspärren mellan badrummet och vanlig utrymme såsom allrum? När jag lägger golvet utanför dörren till badrummet, skall jag skarva på lite vanlig fuktspärr utan foam som jag lägger in i badrummet lite? För på golvet sätter jag ju dörrkarmen och sen flyter ju plattsättaren golvet och lägger klinkers. Men det behöver ju vara tätt mellan klinkers och trägolvet undertill? Hoppas ni förstår vad jag menar.

  Undrar även det samma med hallen där vi ska ha klinkers. Det är ju en vanlig metall-list mellan trägolvet och klinkersen sen men under ligger ju fuktspärren. Ska jag även där lämna en bit plast som ligger utanför trägolvet?

  Eller skall det bara vara en rak skarv mellan golv/fuktspärr och golvklinkers? Då blir det ju en liten glipa med ren betong? Det kanske inte spelar roll?
   
 2. E
  Hobbyelektriker · Värmland · 1 216 inlägg

  EyEr0n

  Hobbyelektriker
  Ska du ha fuktspärr i hallen?
   
 3. M
  Medlem · 12 inlägg
  Kanske använder fel termer, men menar ju plasten under trägolvet som tejpad ihop med plasten från väggarna. Kanske kallas ångspärr?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.