Byggahus.se

Fukt

 1. D
  Medlem · 1 inlägg

  df

  Medlem
  Vi håller på att köpa ett hus som efter en extra fuktutredning visat sig ha en bottenplatta med 95,5% relativ fuktighet ovanför voterna. Det finns över 50 st likadana hus i området och ingen har haft problem med fukt, trots att fuktindikering hos de närmsta grannarna visar att de troligtvis har en lika fuktig bottenplatta.

  Plastmattan som ligger i det fuktiga området har legat där i 25 år (sedan huset byggdes) och sitter fint utan släpp eller blåsor. Ingen lukt känns. Några väggars träreglar är i direkt kontakt med den fuktiga bottenplattan utan någon fuktspärr men är ändå torra (10-11 i fuktkvot).

  Våra problem är:
  Vad ska man lägga för golv? Är en ventilerad matta (typ platon) det enda alternativet? Någon tipsade om klinker som andas.
  Hur ska man göra i våtutrymme? Om man lägger en fuktspärr i våtutrymmet kommer ju inte fukten i plattan upp.
  Parketten i vardagsrummet verkar ligga på plast underst sedan smulkork(?) är det OK?

  Eftersom alla som bor i området som vi har pratat med menar att det här är toppenhus som är i det närmaste felfria blir det lite konstigt att tala om fuktskada, i sht när ingen lukt finns, mattorna ligger still och träreglarna är torra. Men det är ju heller inte friskt att ha en bottenplatta med 95% fuktighet!

  Om huset har klarat sig i 25 år utan problem med fukten, kommer den att klara 25 år till, eller kommer vi att få problem när vi startar renoveringen av huset?

  Tacksam för råd och tips!
   
 2. fia_mstd
  Husägare · Skövde · 1 993 inlägg

  fia_mstd

  Husägare

  Re: Fukt

  Vad tyckte besiktningsmannen? ??? Vi hade Anticimex som besiktigade, och tycker de kom med bra synpunkter och råd! Så mitt råd är att fråga dem!
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.